Dünya liderlerinden Türkiye'ye taziye mesajı

Güncelleme Tarihi:

Dünya liderlerinden Türkiyeye taziye mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2022 19:38

İstanbul Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın ardından dünya liderleri Türkiye'ye taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Liderlerden gelen taziye mesajları şu şekilde:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: İstanbul'un merkezinde meydana gelen patlamanın haberi bizi derinden sarsmıştır. Yaşanan trajediyle ilgili olarak size, kurbanların ailelerine ve yakınlarına kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifa diliyorum.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre: ABD, bugün İstanbul'da meydana gelen şiddet eylemini şiddetle kınıyor. Düşüncelerimiz, yaralılarla ve sevdiklerini kaybedenlere birlikte. En derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terörle mücadelede, NATO Müttefikimiz Türkiye ile omuz omuzayız.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Kurbanların aileleri ve yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Terörün her çeşidi ve yapısıyla mücadelede, Türk ortaklarımızla mümkün olduğu kadar yakın iş birliğine hazır olduğumuzu yeniden teyit ediyoruz.

Haberin Devamı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier: İstanbul'daki yıkıcı patlama haberi beni sarstı. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle birlikte ve tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu şok anında biz Almanlar, İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimi sunuyorum ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni: İstanbul'dan gelen görüntüler korkunç, yaşanan saldırı ve masum vatandaşların ölümü nedeniyle Türkiye'ye en derin taziyelerimizi iletmek istiyorum.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Pakistan hükümeti ve halkı, hayatlarını kaybeden kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerini iletiyor ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyor.

İsrail Başbakanı Yair Lapid: İsrail Hükümeti adına, İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısının ardından Türk halkına taziyelerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk hükümetine de desteğimi iletiyorum. Birlikte, terörün başını kaldırdığı her yerde güçlü bir şekilde savaşacağız.

Haberin Devamı

Fransa Dışişleri Bakanlığı: Çok sayıda can kaybına yol açan İstanbul’daki bombalı saldırının ardından Türkiye’ye ve saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine en içten taziyelerimizi sunarız. Fransa terörizme karşı Türkiye ile dayanışma içindedir.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Düşüncelerim sizinle. Etkilenen herkese ve Türk halkına en derin taziyelerimi sunuyorum. NATO, müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içindedir.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly: Düşüncelerim İstanbul patlamasından etkilenenlerle birlikte. Her türlü terörizm iğrençtir. İngiltere, bu haksız şiddet eylemine karşı Türkiye ile dayanışma içindedir. İngiliz vatandaşları tetikte kalmalı ve resmi seyahat tavsiyelerine uymalıdır.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel: Bu gece İstanbul'dan korkunç bir haber geldi. İstiklal’deki patlamanın kurbanlarına başsağlığı diliyorum. Tüm düşüncelerimiz bu sıkıntılı zamanda Türkiye halkıyla.

 Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell: İstanbul'dan korkunç haber. Düşüncelerimiz Türkiye halkı ve bu öğleden sonraki saldırının kurbanlarının aileleriyle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Beyoğlu'ndaki patlamada can kayıpları olmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, kurbanların ailelerine ve yakınlarına teselli diledi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut: İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama bizi derinden üzdü. Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz. Başın sağ olsun Türkiye.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı: Suudi Arabistan’ın Taksim bölgesini hedef alan ve çok sayıda sivilin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan “terör saldırısını” en güçlü şekilde kınadığı aktarıldı. Suudi Arabistan’ın bu korkakça eyleme karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğu belirtilen açıklamada, Suudi Arabistan’ın kardeş Türk hükümeti ve halkına en içten taziyelerini sunduğu aktarılarak, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırıyı kınayarak Filistin’in Türkiye’ye desteğinin tam olduğunu belitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk halkına ve özellikle saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerini ileten Abbas, yaralılara ise acil şifa diledi.

Haberin Devamı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan terörü kesin bir dille kınıyor. Türk hükümetine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd İstanbul’daki patlamayı en güçlü şekilde kınayarak, Türk halkına taziyelerini iletti. Zeyd, Mısır’ın saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, dost Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne içten taziyelerini ileterek, yaralılara acil şifa diledi. Mısır'ın, nedenleri ne olursa olsun her türlü şiddeti ve terörü reddeden kararlı duruşunu vurgulayan Zeyd, tüm dünya ülkelerini bu nefret uyandıran olguya karşı birleşmeye ve maddi manevi her türlü kaynağın kurutulması çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!