Düğünde damada kurşun yağdırıp elini kolunu sallayarak kaçtı! O anlar kamerada

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 05:22

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde düğün salonuna girerken şüpheli Selahattin Aktaş'ın silahlı saldırısına uğrayan damat A.E.'ye (20) 8 kurşun isabet etti, 10 yaşındaki E.K. da seken kurşunla bacağından yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde bulunan bir düğün salonunda meydana geldi. Damat A.E., gelin ile birlikte salona girdiği sırada şüpheli Selahattin Aktaş (26), belinden çıkardığı tabancayı peş peşe ateşledi. Davetliler panikle kaçışırken, 8 kurşun isabet eden A.E. ile düğüne katılanlar arasında yer alan 10 yaşındaki E.K. de seken kurşunun isabet etmesiyle bacağından yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, damat A.E. ve E.K. yakınları tarafından hastaneye götürüldü. 

SALDIRI ANI GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Olayın cep telefonu görüntüsü ile iş yerinin güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde damat ve gelin fotoğraf çekildiği sırada arkalarından gelen Selahattin Aktaş'ın tabancayı art arda ateşlediği görüldü. Kurşunların isabet ettiği damat A.E. yere yığılırken, bu sırada salonda bulunan davetliler panik ve korku içerisinde kaçışmaya başladı. Olayda seken kurşunlarından birinin isabet ettiği E.K. adlı çocuk da yaralandı.

Haberin Devamı

Düğünde damada kurşun yağdırıp elini kolunu sallayarak kaçtı O anlar kamerada

Bu arada güvenlik kamera kayıtlarında saldırganın düğün salonuna giriş ve çıkışı da görüntülendi. Saldırının ardından Aktaş, elinde tabanca ile koşarak salondan uzaklaşmaya çalışırken, kısa süre sonra davetlilerin peşinden koştukları görüldü. Daha sonra yaralı damat A.E., davetliler tarafından taşınarak salondan çıkarılıp hastaneye götürüldüğü kayıtlarda yer aldı.

Düğünde damada kurşun yağdırıp elini kolunu sallayarak kaçtı O anlar kamerada

5 SAAT SONRA ARKADAŞININ EVİNDE YAKALANDI

Selahattin Aktaş, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nce oluşturulan özel ekibin çalışmasıyla olaydan 5 saat sonra yakalandı. Saklandığı arkadaşının evinde yakalanan Aktaş'ın üzerinden saldırıda kullandığı tahmin edilen tabanca da ele geçirildi.

Düğünde damada kurşun yağdırıp elini kolunu sallayarak kaçtı O anlar kamerada

Haberin Devamı

GELİN İLE EVLENME İSTEĞİ KABUL EDİLMEMİŞ

Olayla ilgili yapılan araştırmada ise Aktaş’ın yaklaşık 1 yıl önce akrabası da olan gelin ile evlenmek istediği ancak olumsuz yanıt aldığı öğrenildi. Saldırıyı bu nedenle düzenlediği öne sürülen Aktaş, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Düğünde damada kurşun yağdırıp elini kolunu sallayarak kaçtı O anlar kamerada

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Bu arada aldığı kurşun yaralarıyla kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan damat A.E.'nin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Soruşturma devam ediyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!