Düğün magandası için 2 kez ömür boyu hapis cezası istendi

Güncelleme Tarihi:

Düğün magandası için 2 kez ömür boyu hapis cezası istendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 11:55

ADANA'da yeğenleri 18 yaşındaki Velat Aslan ile evlenmesine izin vermeyen 2 kardeşi akrabalarının düğününde tabancayla öldürdükten sonra kaçan 5 çocuk babası 27 yaşındaki Ömer Faruk Çiçek hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Güzelevler Mahallesi'nde oturan ve pazarcılık yapan Ömer Faruk Çiçek, otomobiliyle 10 ay önce 35 yaşındaki çiftçi Mehmet Aslan'ın oğluna çarpıp yaraladı. Evli olan Çiçek, kaza vesilesiyle görüp aşık olduğu Aslan'ın yeğeni Velat’ı ikinci eş olarak ailesinden istedi. Mehmet Aslan ile inşaat işçisi kardeşi 29 yaşındaki Muzaffer Aslan, “Sen evli, çoluk çocuk sahibisin, olmaz" diyerek Çiçek’in isteğini çevirdi.

Olumsuz yanıta sinirlenen Çiçek, 7 ay önce Muzaffer Aslan'ın baldızının düğününe giderek halay çekti. Tabancasını ateşleyip bir şarjör dolusu mermiyi havaya sıkan Çiçek, halay çektiği kişilerin oturması üzerine tek başına kalınca öfkelenip evine gitti. Pazarlarda terlik, penye sattığı otomobili ile tekrar düğün yerine gelen Çiçek, kendisini “Bizden ne istiyorsun?” diye uyaran Muzaffer Aslan'a 3 el, onun vurulduğunu görüp yardımına koşan ağabeyi Mehmet Aslan'a da 2 el ateş ederek kaçtı. Aslan kardeşler götürüldükleri hastanede öldü.

Haberin Devamı

Ailesiyle birlikte ortadan kaybolup, henüz yakalanamayan Çiçek hakkında savcılıkça Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savcı hakkında yakalama emri bulunan Çiçek'in 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, düğünde genel güvenliği tehlikeye soktuğu gerekçesiyle de ayrıca 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!