Dua ve gururla

Güncelleme Tarihi:

Dua ve gururla
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 06:41

Iğdır’da terör örgütü PKK’nın saldırısında şehit olan polis memurları Fehmi Şahin ve Ali Koç’un dün Ankara’daki cenaze namazı, devletin zirvesini bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Dağlıca ve Iğdır’da terör örgütü PKK’lılarca yapılan saldırıda şehit olan asker ve polisler dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazelere binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla katılarak teröre lanet okudu. Şehit aileleri de evlatlarıyla duydukları gururu sık sık dile getirdi.

Hakkari Dağlıca’da 15 askeriyle şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan için Bursa’da tören düzenlendi. Çelikcan, yaklaşık 50 bin kişi tarafından uğurlandı. Bir grup, caminin pencerelerine, ‘400 vekil değil, 400 saat verin terörü bitirelim. Ülkücü Hareket’ yazılı pankart astı.

Dua ve gururla

Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız (28) için Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen cenaze törenine 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi bozkurt işaretleri yapan bir grup da AK Parti aleyhine slogan attı.

Haberin Devamı

Piyade sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru Çanakkale Ezine’de son yolculuğuna uğurlandı. Anne Azime Duru, bir askerin tuttuğu oğlunun üniformalı fotoğrafını öptü, ardından da bağrına bastı. Azime Duru, “Devlet sağ olsun, millet sağ olsun” dedi.

Dua ve gururla

Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu’nu (28) eşi Tansu ile 1 yaşındaki kızı Zeynep, Konya Ereğli’de son yolculuğuna uğurladı.

BANA DA CEZA VERİN

PKK’nın bombalı tuzağında Dilucu Sınır Kapısı’na giderken şehit olan 13 polis önceki gece yapılan törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Dua ve gururla

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın koruması Fehmi Şahin ile Ali Koç için Ankara Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi. Törende, gözyaşı döken meslektaşları herkesi duygulandırırken, şehit Şahin’in annesinin, Gül’e, “Neden yanından ayırdınız, neden gönderdiniz? Oğlum herkesi korudu ancak onlar oğlumu koruyamadı” sitemi yürek burktu.

Haberin Devamı

Şehit Başkomiser Mehmet Parlak için Kahramanmaraş Göksun’da tören yapıldı. Şehidin annesi Hatice Parlak, “Anaların gözyaşı o hainleri yerle yeksan edecek” dedi. Şehidin öğretmen eşi Emel Yayla Parlak şunları söyledi: “Hiç uğruna eşimi aldılar, Allah hepsinin ciğerini yaksın. Orada 1 ton bombayla cinayet işlendi. Şehit ailelerine ceza veriyorlarmış, gel bana da ceza ver şimdi, gel beni de al, benim canım yandı, bana da versinler ceza, nereyi kazandık, Iğdır’ı mı kazandık, hepsi onların olsun, başlarına göçsün.”

Dua ve gururla

Polis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt ile Tunceli’de emeklilik dilekçesini verip Adana’ya dönerken şehit olan polis Kadri Özkara, Adana’da son yolculuklarına uğurlandı. İbrahim Derindere’nin eşi Şeyma, kucağındaki 2 yaşındaki kızı Hafsa ile ş

Haberin Devamı

ehidin naaşının giderek tabutu öpüp, eliyle sevdi.

Şehit polis Haluk Varlı’nın cenazesi Van Gürpınar’da toprağa verildi. Şehidin kuzeni Ahmet Varlı, “400 vekil için bunlar yaşandı. Onun çelengini kaldırın” diyerek Cumhurbaşkanlığı çelenginin kaldırılmasını istedi. Baba Yusuf Varlı da “Ağlamayın, benim oğlum şehittir” dedi.

Şehit polis Yusuf Yelkenci (27) için Zonguldak’ta tören düzenlendi. Şehidin 3.5 yaşındaki yeğeni Ahmet Furkan, bir ara elindeki oyuncak araba ile tabutun üzerinde oynadı ve tabutu defalarca öptü.

Şehit polis Adem Cankurtaran (31) için Yozgat’ın Osmanpaşa köyünde tören yapıldı. Şehit eşi İtibar Cankurtaran, “Doyamadım sana. Evlilik yıldönümümüzde yapılır mı bu?” dedi. Şehidin 1 yaşındaki kızı Sevilnaz törende kadın polislerin kucağındaydı.

Haberin Devamı

Evli ve bir çocuk babası şehit polis Burak Zor’un (29) cenazesi eşi Cansu ve 1.5 yaşındaki oğlu Eymen ile aynı uçakta Samsun’a götürüldü. Baba Zikri Zor, “Oğlumun katillerini bulun. Kanı yerde kalmasın” dedi. Şehit Zor İlkadım’da toprağa verildi.

Polis Yaşar Doğançay (30), memleketi Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde defnedildi. Eşinin polis şapkasını takan Gülistan Doğançay, çocukları 2 yaşındaki Ömer Hilmi ve 5 aylık Ahmet Faruk’la şehidin tabutuna sarılarak bir süre ağladı.

Iğdır da şehit polis memurları Bekir Ferhat Kaya (22) ile Nebi Gündoğan’ı (28) uğurladı. Kıbrıs’ta askerlik yapan Osman Kaya, kardeşinin şapkasını elinden düşürmeyerek, “Birini verdiysek, ikinciyi de veririz. Kardeşim şerefi ile gidiyor. Cennet kokusu aldı” dedi.

Haberin Devamı

Denizlili şehit polis Hasan Eser babaevinden gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

Dua ve gururla

‘Bayram yapıyorum’


Hakkari Dağlıca’da terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu şehit olan sözleşmeli Piyade Er Cihan Aksarı (27), önceki akşam memleketi Düzce’de on binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cedidiye Camisi’nin önündeki alan Türk bayraklarıyla toplanan kişilerle dolarken, kalabalık İstanbul Caddesi’ne kadar taştı. Şehidin cenazesi saat 19.30 sıralarında camiye getirildiğinde sloganlar atıldı. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen Cemal Aksarı, “Bizi bitiremeyecekler. Onların kökü kazınacak. Buralar onlara mezar olacak. Benim oğlum ölmedi. Bayram yapıyorum bayram. Utansınlar o hainler. Bir oğlum daha var o da vatana feda olsun” dedi. Şehit Aksarı, cenaze namazının ardından Mamure köyünde, dedesi Mehmet Aksarı’nın mezarının yanında toprağa verildi. (DHA)

Dua ve gururla

Şehitlere saygı duruşu


TERÖR örgütü PKK’nın saldırılarında şehit olan güvenlik görevlileri için dün İstanbul Adalet Sarayı’nda hâkimler, savcılar ve adliye personeli, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okudu.

Dua ve gururla

Bina içerisine iki büyük Türk bayrağı asıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, “Kimse Türk milletini korkutacağını zannetmesin. 60 yaşındayım. Çağırdıkları zaman savaşmaya hazırız” dedi. (Ayşegül USTA/İSTANBUL)

Dua ve gururla

TERÖRE LANET

Peş peşe gelen şehit haberleri üzerine Türkiye’nin birçok ilinde terörü lanetleyen protesto yürüyüşleri düzenlendi. Çoğu yerde yürüyüşler olaysız sona ererken bazı illerde HDP binaları taşlandı. İstanbul’da toplanan taksi şoförleri, konvoy oluşturarak Boğaziçi Köprüsü üzerinde kontak kapattı. Köprüde Türk bayrağı açıp korna çalan taksiciler, polisin gelmesiyle köprüden ayrıldı. Ankara, Kayseri, Kocaeli, Zonguldak, Afyonkarahisar, Bursa, Antalya, Muğla, Balıkesir, Burdur, Uşak, Adana, Manisa’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde terör lanetlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!