DönüÅŸte aynı koltuk isyanı

Güncelleme Tarihi:

Dönüşte aynı koltuk isyanı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 27, 2009 00:49

Haberin Devamı

TÜRK Hava Yolları'nın Amsterdam'da düşen Tekirdağ uçağından hafif yaralı olarak kurtulan yolculardan Kenan Eke, İlhan Gücüyener, Cem Mert, Volkan Dağasan, Kerem Uzel, Yousha Radparva ve Muhammet Mirzaerkkomersofla, dün saat 16.00'da THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a getirildi. Yolculardan ikisi aprondan THY’nin ambulansları ile alınırken, beşi normal geliş salonundan çıktı. Yaralı yolcular psikologların talimatıyla basınla konuşturulmadı. Yolculardan Yogusa Rotterver, THY'nin tarifeli uçağıyla memleketi İran'a gitti.

"KENDİME GELDİĞİMDE ARAZİDEYDİM"

Mustafa Mermer (İki çocuk babası, çiçek ithalatçısı): “Uçak piste yaklaştığında ineceğimiz söylenerek kemer ışıkları yandı. İkaz ışıkları yandı. İnişe 15-16 dakika var denildi. Ani bir hareket olduğunu hissettim. Kuyruk tarafındaydım. Alabora olduk. Bende kuyruk tarafında olduğum için bir anda savruldum. 27-C kuyruk kısmında oturuyordum. O ana kadar hiçbir anormallik yoktu. O an acayip sarsıldı. Dengenin kaybolduğunu o an hissettim. Yanımdaki kişi korkunç çığlık attı. Ama ben düşeceğimizi hiç bir zaman tahmin etmedim. Kuyruk parçalandı. Saniye içinde oldu. Çünkü ben kendime geldiğimde kendimi arazinin ortasında buldum ve daha hiç kimse dışarı çıkmamıştı. Saniye içinde oldu. Çok kısa sürede helikopterler ambulanslar geldi. Siren sesleri üzerine kendime geldim. 10 dakika içinde sağlık ekipleri geldi."

Haberin Devamı

AYNI KOLTUK Ä°SYANI

Amsterdam'daki kazadan kurtulan yolcularla aynı uçakta İstanbul'a gelen Hüseyin Bozkurt, yolculardan Mustafa Mermer'in, düşen uçaktaki aynı koltuk numarasıyla uçurulmak istediğini öne sürdü. Bozkurt, "Mustafa Mermer'le yan yana koltuklarda oturduk. Gelene kadar kendisini sakinleştirmeye çalıştım. Amsterdam'a giderken 27c numaralı koltukta oturuyormuş. Dönüşte, düşen uçakla aynı tip bir uçakta aynı koltuk verilince itiraz etti. Görevliler yerini değiştirdiler" dedi.

ŞAHA KALKTI 5 SANİYEDE ÇAKILDI

40 yıldır Hollanda’da yaşayan demiryollarından emekli Trabzonlu gurbetçi İsmail Akyüz (65) ise şunları söyledi: "Havaalanı yakınlarında A9 nolu otobanda ilerlerken karım, ’Bak THY uçağı ile başabaş gidiyoruz’ dedi. Kafamı çevirmemle koskoca uçağı düşerken gördüm. Dehşet içinde donup kaldım. Her şey 5-10 saniyede oldu. Uçak düştü ama şaha kalkar gibi burnu havalandı. Ardından arkası yere vurdu."

Hemen yoldan çıkıp kaza yerine ulaştığını anlatan Akyüz, üç Hollandalının da yardıma koştuğunu söyledi. Akyüz, şöyle konuştu: "Donuk bakışlarla ’Biz nerdeyiz. Ne oldu’ diyorlardı. Bazısı cep telefonuyla telefon ediyordu. Yerde yatan bir kadın ’Gitti dizlerim’ diyordu." Bu arada birinin "Pilotları kurtaralım" dediğini duyduğunu söyleyen Akyüz, "Oraya girmek mümkün değildi. Pilotlardan birinin kolunu gördüm. Hareket edip etmediğini kestiremedim. Yardım edeyim dedim. Ama başaramadım" dedi.

Kerem Uzel: İniş anonsu yapıldı. Yarı uyanık gibiydim. Kademe kademe alçalmamız gerekiyordu. Bir anda fazlaca, ciddi birşey oldu gibi. Arkadaşımın bağırdığını hatırlıyorum. Oyun gibi şaka gibi. Çarpmada da sert bir şekilde piste indik sandım. Bir anda sürüklenirken buldum kendimi. Düşmeden önce bir anons duydum kaptandan. Ciddi bir şekilde bir cümlelik bir şey söyledi. Ne söylediğini anlamadım. Yaralanma olarak cok ciddi birşeyim yok. Sadece sıyrıklar var. Onlar da sürüklenme sırasında oldu. Düştükten sonra çamurlu bir alan, önden darbeler falan geldi. Korumaya çalıştım. Ben arkanın bir önünde oturuyordum. Yanımdaki arkadaşımın koltuğu toprağa girmişti. Yan kısım tamamen açık gibiydi. Altımız toprak gibiydi. Kendimi dışarıda buldum. Kendime baktıktan sonra arkadaşlarıma döndüm. İkisi de iyiydi. Biri sadece sıkışmış durumdaydı ama iyiydi. Onu kurtardık ve uzaklaşmaya çalıştık. Benim sıramdakilerin tamamı kendi çıktı. İlk dalgada 20 kişi çıktı. Yaralılar vardı onları gördüm. Bağırıp yardım istiyorlardı. 15-20 dakika sonra itfaiyeler, ambulanslar geldi. Ben daha çabuk geleceklerini bekliyordum

Haberin Devamı

Volkan Dağaşan (20 yaşında, üniversite öğrencisi): Fazla bir şey görünmüyordu. Bulutların altına indik. Bir anda hava boşluğu oldu. Uçağın burnu aşağı indi. Pilot toparlanmaya çalıştı. Gaza bastı herhalde. Uçağın burnu yukarı kalktı. Sonra da toparlayamadı. Birden uçak kuyruğun üzerine düştü. Herhangi bir duman görmedim. Uçağın motorunu görüyordum. Uçağın motoru düşmedi. Duman falan da yoktu. Kendimiz çıktık. Uçak bizim oturduğumuz yerden kırılmıştı. Uçağın düşmesi ile içeride ağır yaralananlar oldu. Ben ise sadece kaşımın üzerinden yaralandım. Tatil için gitmiştik, diğer arkadaşlarımın da durumu iyi.

YARALI YOLCULAR TÜRKİYE'DE - FOTO GALERİ


MUCİZE KURTULUŞUN FOTOĞRAFLARI

DÜŞEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO 

YOLCU YAKINLARI HAVALÄ°MANLARINA KOÅžTU

Ä°ÅžTE AMSTERDAM'DA DÜŞEN TEKÄ°RDAÄž UÇAÄžIÂ

THY'DE 1973'TEN BERİ 844 ÖLÜ

YOLCULARIN UÇAĞA BİNERKEN SON GÖRÜNTÜLERİ 

TÜRKİYE'DEKİ UÇAK KAZALARI







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!