Doğum gününde iddianamesi hazır

Güncelleme Tarihi:

Doğum gününde iddianamesi hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 23:43

DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in ölüm haberinin, @cumhuriyetgzt isimli Twitter hesabından “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” başlığıyla paylaşıldığı gerekçesiyle tutuklanan Cumhuriyet gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’in 10.5 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan iddianamede Güven, “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Terör örgütünün yayınlarını basmak ve yayımlamak”la suçlandı. İddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İddianamede, Güven’in sosyal medya hesaplarında, 15 Şubat 2015’te “Kandil’den sert tepki silah bırakma beklentisi boş”, 10 Mart 2015’de “Kandil’de KCK eş başkanları konuştu: Öcalan serbest olmadan silahlar bırakılmaz” başlıkları ile Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde yayımlanan haberlerin paylaşılarak terör örgütlerinin yöntemlerini meşru gösteren, bildiri veya açıklamaların yayımlanması eyleminin gerçekleştirildiği öne sürüldü.

İddianamede şunlara yer verildi: “Şehit olan Başsavcı, FETÖ ile mücadelede yürüttüğü soruşturmalar neticesi olarak kamyonun biçtiği, bu şekilde görevi dahilinde yaptıklarının ölümünün sebebi olarak gösterilmiştir. Örgütle mücadele eden kamu görevlilerinin uğrayacakları akıbetin belirtildiği ve trafik kazası haberinin aktarılmasında ‘’İlk FETÖ iddianamesi’’ “...biçti’’ şeklinde ibarelere yer verildiği anlaşılmıştır.” 

BAKMADAN GEÇME!