İlçeyi karıştıran iddia! PKK infaz etti...

Güncelleme Tarihi:

İlçeyi karıştıran iddia PKK infaz etti...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 14:44

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, biri hastane çalışanı diğeri ise köyde bakkal işleten 2 kişi ölü bulundu. Bölgede 2 kişinin Ak Parti destekçisi oldukları için terör örgütü PKK'lılar tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. Ağrı Valiliği Feyzi Ertik’in intihar ettiğini duyururken Mevlüt Bengi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

İlk olay, 25 Haziran günü Doğubayazıt ilçesine bağlı Büyük Ağrı ile Küçük Ağrı dağı arasında kalan Yaygınyurt köyünde meydana geldi. Doğubayazıt ilçesinin Türkmen köyünde bakkal dükkanı işleten 8 çocuk babası Mevlüt Bengi'nin (46), Yaygınyurt köyü mevkiinde elektrik direğine bağlı ve başından tabanca ile vuralarak öldürülmüş olarak bulundu. Bengi’nin cesedi yapılan otopsinin ardından dün Türkmen köyünde toprağa verildi. İddiaya göre, Bengi'nin üzerinde, "Bazı arkadaşlarımızın şehadetine neden olan bu kişi Mevlüt Bengi'dir, sorgulanıp, cezası PKK'nın silahlı kanadı olan HPG tarafından kesilmiştir" yazılı bir not çıktı.

Doğubayazıt’ın Uluyol Mahallesi'nde ise, Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde görev yapan temizlik personeli Feyzi Ertik, 25 Haziran günü evinin bahçesindeki mutfakta iple asılmış halde eşi tarafından ölü bulundu.

Haberin Devamı

İlçede 2 kişinin Ak Partili oldukları ve PKK terör örgütü tarafından öldürüldükleri öne sürüldü.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede PKK terör örgütüne yönelik hava destekli operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Türkmen, Yaygınyurt ve Güngören köylerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, evinin bahçesinde iple asılı halde ölü bulunan Feyzi Ertik’in AK Parti’ye yakın olduğu ve bu yüzden PKK tarafından infaz edildiği haberlerinin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Çarşamba günü bazı basın yayın organlarında yer alan 'Doğubayazıt’ta AK Parti’ye destek verdiği gerekçesiyle Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesinde görev yapan temizlik personeli Feyzi Ertik, evinin bahçesinde bulunan mutfakta iple asılmış şekilde ölü bulundu', 'ölü bulunan şahsın bölücü terör örgütü tarafından infaz edildiği' şeklinde haberlerin çıktığı aktarıldı.

Yapılan tüm incelemeler ve delillerin değerlendirilmesi ile otopsi raporu sonucuna göre Feyzi Ertik adlı şahsın evinde kendini asmak suretiyle intihar ettiğinin tespit edildiği belirtilerek, “Söz konusu şahsın AK Parti'ye destek verdiği ve bu yüzden bölücü terör örgütü tarafından infaz edildiği haberler tamamen gerçek dışıdır” denildi.

Haberin Devamı

Mevlüt Bengi'nin ölümüne ilişkin olarak ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!