Diyarbakır’da kanlı gün: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da kanlı gün: 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 15:56

Diyarbakır Valiliği, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylarda ölü sayısının 4'e yükseldiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince silahlı saldırı olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda 6 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, şunlara yer verildi:

"Şu ana kadar daha önce yakalanan 3 kişi de dahil olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alınmış olup, bu kişilerin beraberinde 4 kaleşnikof tüfek, 1 uzi marka otomatik silah, 4 av tüfeği, 1 pompalı tüfek, 1 glock marka tabanca, çok sayıda fişek, 5 sopa ve 1 dürbün ele geçirilmiştir.

Olaylarda daha önce 3 olarak açıklanan ölü sayısı 4'e yükselmiş olup 3'ü basın mensubu 1'i hastane çalışanı olmak üzere toplam 6 vatandaşımız yaralanmıştır."

HDP'DEN KANLI SALDIRIYA SERT TEPKİ

GAZETECİLERE SALDIRI: 3 MUHABİR YARALI



Çoğunlukla Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde tabanı bulunan ve 2013 yılında partileşen İslami çizgideki HÜDA-PAR, 7 Haziran genel seçimine dokuz bağımsız adayla girdi ancak hiç milletvekili çıkartamadı.

6-8 Ekim 2014'te Kobani'deki gelişmelerin protestoları sırasında da PKK ile yaşanan çatışmalar sonucu dokuz HÜDA-PAR'lı hayatını kaybetmişti. HDP'nin geçen Cuma günü Diyarbakır mitingi sırasında meydana gelen ve faili henüz bulunamayan bombalı saldırıda da üç kişi yaşamını yitirmişti.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 3 KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan çalışmalar sonucu silahlı saldırı ile ilgili olduğu değerlendirilen 3 kişinin bir tabanca ile yakalandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'da bugün saat 14.20 sıralarında meydana gelen ve toplam 3 vatandaşın hayatını kaybettiği olayla ilgili güvenlik güçlerince sürdürülen çalışmalarda, silahlı saldırı ile ilgili olduğu değerlendirilen 3 kişinin 1 adet tabanca ile yakalandığı kaydedildi. Açıklamada, olayın aydınlatılmasına ilişkin çalışmaların büyük bir dikkat ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

VALİLİK: KRİZ MASASI KURULDU

Haberin Devamı

diyarbakır Valiliği olaylar nedeniyle kriz merkezi oluşturulduğunu, jandarmadan da takviye yapılarak her türlü emniyet tedbirinin alındığını duyurdu.

İÇİŞLERİ: TEYAKKUZA GEÇİLDİ

Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi ve saldırı sonrası çıkan çatışmada hayatını kaybeden vatandaşlar ve yaralılar hakkında açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada benzer eylemlere karşı güvenlik güçlerinin teyakkuza geçirildiği belirtilerek "Diyarbakır’da 09.06.2015 günü saat 14.20 sıralarında Yeni İhya-Der başkanı Aytaç Baran isimli vatandaşımız uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Saldırı sonrası Yeni İhya-Der taraftarları ile karşıt grup arasında çıkan çatışmada 2 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız da yaralanmıştır. Vatandaşlarımızı bu tür provokasyonlarla karşı karşıya getirmeye çalışan benzer eylemlere karşı güvenlik güçlerimiz teyakkuza geçirilmiş, olay yerinde gerekli tedbirler alınmıştır. Olayın faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşımıza da acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

İHYA-DER NEDİR?

2005 yılında Diyarbakır'da kurulan İhya-Der, eğitim, sağlık ve insani yadım alanlarında faaliyet gösteriyor. Siyasi olarak Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen dernek, yurt içi ve yurt dışında STK'lar ile ortak yürüttüğü projelerle de gündeme geliyordu.

BAKMADAN GEÇME!