Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 personel alımı yapacak | Diyanet personel alımı ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 personel alımı yapacak | Diyanet personel alımı ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 14:20

Diyanet İşleri Başkanlığı'na çeşitli branşlarda ve farklı mezuniyet türlerinde toplamda 9 bin 500 personel alımı yapılacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yıl sonunda 9 bin 500 kişinin kadroya alınacağı müjdesini verdi. Ali Erbaş'ın açıklamasının ardından beklenti içine giren çok sayıda vatandaş, Diyanet personel alımı hakkında detayları sorguluyor. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 6 binini imam, 3 binini Kuran Kursu öğreticisi, 500'nü de müezzinlerden olmak üzere, kurum bünyesine 9 bin 500 personel alımı yapılacağını açıkladı. Diyanet'te çalışma hayali kuran vatandaşlar da söz konusu alımlar hakkında detayları öğrenmek için araştırma yapmaya başladı. İşte, konuya dair detaylar...

Geçtiğimiz aylarda, Diyanet İşleri Başkanlığı’na 4-B sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım pozisyonlarında KPSS puan sıralaması esas alınarak yapılacak sınav sonucuna göre toplam 9.500 sözleşmeli personel istihdam edilmesinin planlandığını açıklanmıştı. Geçtiğimiz hafta ise konu hakkında açıklama yapan Ali Erbaş, sınavın aralık ayında gerçekleştirileceğini söyledi. Personel alımına ilişkin diğer detaylar ise henüz açıklanmadı.

Haberin Devamı

TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan Erbaş, personel alımı hakkında şu detayları aktardı;

"Bu yılın sonuna doğru 9 bin 500 alacağız inşallah. Bunun 6 bini imam 3 bini Kuran kursu öğretmeni 500'ü de müezzin olacak. Bu yılın sonuna doğru bir sınavımız var, din hizmetlerinde seviye belirleme sınavı. İlahiyat fakültesi ya da imam hatiplerimizden, ön lisanstan, yeni mezun olmuş kardeşlerimizde de en azından bir fırsat tanıyalım diye o sınavımız Aralık ayında yapacağız. O sınavdan sonra alımlara başlayacağız inşallah."

BAKMADAN GEÇME!