Dikkat, Şehvet sansürsüz gösterimde

Güncelleme Tarihi:

Dikkat, Şehvet sansürsüz gösterimde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2007 17:37

44. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin acilis filmi olan “Lust, Caution” (Dikkat, Sehvet) bugün gösterime girdi. Erotizm yüklü sahneleriyle tüm dunyada tartışmalara neden olan film, yonetmeni Ang Lee’nin kendi ülkesi Çin’de de sansüre uğradı. Yönetmen Lee, filminin Çin'deki yönetim tarafından sakıncalı bulunan erotik sahlerininin 30 dakikasını kendi elleriyle kesti. Dikkat, Şehvet Türkiye'de ise sansürsüz haliyle gösterime girecek. Film pek çok ülmede yaş sınırlamasıyla gösteriliyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN YENİ FİLMLERİ VE GÖSTERİMDEKİ TÜM FİLMLERLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ

FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

Brokeback Mountain ve Crouching Tiger, Hidden Dragon filmlerinin Oscar ödüllü yönetmeni Ang Lee’nin son filmi olan “Lust, Caution”ın başrollerinde Asya sinemasının ikonu Tony Leung ve “Son İmparator” filmiyle tanınan Joan Chen var.

AKILDAN ÇIKMASI ZOR BİR ÖYKÜ

Bu yıl Venedik'te Ang Lee'ye Altın Aslan ödülünü kazandıran film, Çinli yazar Eileen Chang'ın aynı adlı öyküsünün uyarlaması. Chang, 10 bin kelimeden oluşan bu öyküsünü tam 30 kez düzeltip ondan sonra yayınlamış. 

Yönetmen Lee, dah Brokeback Mountain'ın çekimleri sırasında bu öyküyü sinemaya aktarmayı kafasına koymuş. Bunun nedenini de şöyle anlatıyor: "Bu öyküyü yıllardır biliyordum. Bu sevilen ve saygı duyulan bir yazarın öyküsüydü. ama diğerlerinden çok farklıydı. Yazar, Japonlara karşı yapılan en maço savaşı incelemek için bir kadının cinsel görüşünü kullanıyor. Bu benim için oldukça korkunç. Aklımdan çıkması mümkün olmayan bir malzeme."

Haberin Devamı

Lee'nin başı filmin erotik sahneleri yüzünden derde de girdi. Yönetmen çareyi kurgu masasının başına oturup filmin 'sakıncalı' bulunan sahnelerini yani toplam 30 dakikasını kendisi kesmekte buldu. Bir çok ülkede yaş sıırlaması getirilecek ya da bu sansürlü kopyasıyla gösterime giren film ülkemizde sansürsüz olarak izlenebilecek.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!