ÖSYM DGS tercihleri ne zaman hangi gün yapılacak? ÖSYM tarih verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM DGS tercihleri ne zaman hangi gün yapılacak ÖSYM tarih verdi mi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 13:44

2018 DGS tercih işlemleri, son günlerin en çok konuşulan konuları arasında ilk sıralarda yer almaya başladı. ÖSYM tarafından açıklanan DGS puanları kapsamında tercih işlemi yapacak kişiler, henüz tercihlerin başlamaması nedeniyle meraklandı. Peki, DGS tercihleri ne zaman?

Haberin Devamı

2018 DGS sonuçlarının açıklanmasının üzerinden günler geçmesine rağmen tercih işlemleri hakkında bir gelişme olmaması, tercih beklentisi içinde olan çok sayıda kişiyi meraklandırdı. DGS tercihlerinin yapılacağı tarih hakkında net bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, konuya dair ÖSYM'den bilgi almak istiyor. İşte, DGS tercihleri hakkında detaylar...

DGS TERCÄ°HLERÄ° NE ZAMAN?

İki yıl eğitim veren ön lisans bölümlerinden mezun vatandaşların girebildiği ve dört yıllık lisans programlarına geçiş imkânı sağlayan 2018 DGS'nin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte merak edilen bir diğer konuda tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı oldu.

Sabırsızlıkla beklenen DGS tercih işlemleri henüz başlamadı. DGS tercihleri, geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanmasının 13 gün sonrasında alınmaya başlanmıştı. Konu hakkında bir gelişme ya da ÖSYM'den yapılan resmi bir açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

DGS NEDÄ°R?                  Â

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!