DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklanacağı saat belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklanacağı saat belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2019 07:08

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları için nefesler tutuldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2019 sınavı 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanmış, takvime göre sonuçların 25 Temmuz'da açıklanacağı bildirilmişti. Tarih bilgisini öğrenen adaylar şimdi saati merak ediyor. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklanacağı saat belli oldu mu?

Haberin Devamı

DGS sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. Binlerce gencin dahil olduğu ve sonuçlarını merakla beklediği DGS için büyük güne girildi. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılacak olan açıklama ile bugün erişime açılacak olan DGS sonuçlarının saat kaçta öğrenilebileceği sorgulanan hususlar arasında yer almaya başladı. Peki, DGS sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

DGS sonuçları için ÖSYM'nin verdiği herhangi bir saat bilgisi bulunmuyor. Ancak, DGS sonuçlarının programda herhangi bir değişiklik olmaması halinde günün ilk yarısında, yani 09.00-12.00 itibariyle açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz detaylara haberimizden erişebilirsiniz.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihler, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak olan tercih kılavuzu kapsamında gerçekleştirilecek. 

Öğrenciler, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alanlardan mezun olduktan sonra hangi alanlardaki lisans programlarını tercih edilebileceğini başvuru kılavuzunda yer alan tablo-2'den öğrenebilecek.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını gösterecek.

YANLIŞ TERCİH YAPANLARIN SORUMLULUĞU KENDİSİNE AİT OLACAK

Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır.

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!