DGS ek yerleştirme ne zaman başlayacak? ÖSYM tarih verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek yerleştirme ne zaman başlayacak ÖSYM tarih verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2019 10:58

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri sonrası başlatılan ek tercih sürecinde meraklı bekleyiş devam ediyor. DGS ek yerleştirme sürecinde, adaylar tercih kılavuzu ve boş kontenjanların erişime açılmasını bekleyen öğrenciler ÖSYM tarafından yapılacak açıklamaya kilitlendi. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM tarih verdi mi?

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih süreci, üniversitelerin açılmasıyla birlikte birçok adayı yakından ilgilendiren konu olarak dikkat çekiyor. Gözler şimdi 2019 DGS ek tercih sürecinin başlayacağı tarihte. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS ek tercihleri, ilk tercihlerle herhangi bir yere yerleşemeyen adayların araştırdığı konu olmaya devam ediyor. DGS ek yerleştirme sürecinde, adaylar tercih kılavuzu ve boş kontenjanların erişime açılmasını bekliyor. İşte, DGS ek tercihleri hakkında merak edilen detaylar...

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

Ek yerleştirmeler için resmi bir tarih açıklaması yapmayan ÖSYM, geçtiğimiz yıl 27 Eylül tarihinde DGS üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından, 11-16 Ekim tarihlerinde ek tercih sürecini yayımlamıştı.

Bu bilgiler baz alındığında, bu yıl DGS üniversite kayıtlarının 13 Eylül tarihinde sona ereceği düşünülürse, ek tercih döneminin 27 Eylül tarihinde başlayacağı söylenebilir.

Konuya ilişkin detaylar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!