Devletin zirvesinde zafer günü

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesinde zafer günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:00

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda başkentteki kutlamalar Anıtkabir’de başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, parti liderleri, bakanlar, yüksek yargı organlarının başkanları ve kuvvet komutanlarıyla birlikte ziyaret ettiği Anıtkabir’de “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu kararlılıkla hayata geçiriyoruz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Büyük Zafer’in 101’inci yılı kutlamaları kapsamında Ankara’da ilk tören dün sabah Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de düzenlendi. Tören, devlet erkânının Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başladı. Anıtkabir’de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar, yüksek yargı organlarının başkanları ve kuvvet komutanları katıldı.

Devletin zirvesinde zafer günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir’deki törende Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

ŞANLI TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTALARINDAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine ay yıldız motifli çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkânı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve şu ifadeleri kullandı: “Aziz Atatürk; Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı ifadesi ile tarif ettiğiniz Büyük Zaferin 101’inci sene-i devriyesine ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan bugün de zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi’nin muhterem üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma hedefimizin sembolü haline gelen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu devlet-millet el ele vererek büyük bir azim ve kararlılık içinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleri ile buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.”

Devletin zirvesinde zafer günü

Devlet erkanının katıldığı törenin ardından Anıtkabir’e akın yaşandı. Törenlerde askerler de ilgiyle izlendi.

Haberin Devamı

BAHÇELİ: O ŞUUR HÂLÂ VAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 101 yıl önceki Büyük Zaferi gölgelemeye çalışanlara izin verilmeyeceğini belirterek, “Türk milleti bir daha esaret tehlikesine maruz kalmayacaktır. MHP ve Cumhur İttifakı bu uğurda her şeyi göze almaya hazır ve buna da kararlıdır” mesajı verdi. MHP Lideri yayınladığı 30 Ağustos mesajında “30 Ağustos 1922’de; Türk milleti şeref ve namusuna ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağını emsalsiz kahramanlıklarla ispatlamıştır. Türk milleti istikbal ve istiklalini güvenceye almakla kalmamış, muhtevası milli egemenliğe dayanan yeni bir rejimin temellerini atmasını da bilmiştir. Dün olduğu gibi bugün de, zaferlerimizden rahatsız olanlar, birliğimizden ve beraberliğimizden ürkenler unutmasınlar ki, 30 Ağustos şuuru varlığını hâlâ sürdürmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Devletin zirvesinde zafer günü

Anıtkabir’deki törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Grup Başkanı Özgür Özel de eşlik etti.

Devletin zirvesinde zafer günü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!