Depremzede Daçkalılar Darüşşafaka’da geceleyecek

Güncelleme Tarihi:

Depremzede Daçkalılar Darüşşafaka’da geceleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2024 07:00

Darüşşafaka, depremzede öğrenciler için başlattığı uzaktan eğitim desteğinden faydalanan 100 öğrenciyi eğitim kurumlarında ağırlayacak.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl depremden etkilenen ve annesi ya da babası hayatta olmayan 100 öğrenciye 8 yıl boyunca tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim hakkı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, buna ek olarak 100 öğrenciye de uzaktan eğitim desteği vermeye başlamıştı. 11 ildeki bu öğrencilere tablet ve internet erişimi sağlayan kurum, haftanın iki günü uzaktan İngilizce, teknoloji ve görsel sanatlar eğitimi veriyor. Bunun yanı sıra  psikolojik destek sağlıyor.

İSTANBUL’A DAVET

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, deprem bölgesi ziyaretleri kapsamında Gaziantep’te uzaktan eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi. Arpacı, “Yaz döneminde onları İstanbul’a davet edeceğiz. Çünkü biz ‘Darüşşafaka’da bir gece bile geçiren artık Darüşşafakalıdır’ diyoruz” dedi.     

Haberin Devamı

Depremzede Daçkalılar Darüşşafaka’da geceleyecek

SANAL SINIFTA BULUŞUYORLAR

Deprem bölgesinde uzaktan eğitim alan Daçkalılar, sanal sınıflarda buluşuyor. Sanal sınıflarda deprem bölgesindeki  çocuklar bir arada ders işliyor. Yani bir sınıfta 11  ildeki öğrenciler aynı anda eğitim görüyor. 

Gaziantep’teki buluşma sırasında uzaktan eğitim modelini Türkiye’nin diğer illeri için de uygulamak istediklerini dile getiren Arpacı, “Darüşşafaka’nın şu an 81 ilden öğrencisi var. Aynı şeyi uzaktan eğitimle de yapmak istiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bu şekilde yaşatmaya devam etmek istiyoruz” dedi.

‘DİJİTAL VATANDAŞLIK EĞİTİMİ’ ALACAKLAR
Depremzede öğrencilere ‘Dijital vatandaşlık eğitimi’ de verileceğini açıklayan Arpacı, “Çocuklar tabletler aracılığıyla eğitim alıyorlar dolayısıyla ellerinde sürekli internet erişimi olan bir elektronik cihaz var. İnternette nasıl sağlıklı arama yapacaklar, hangi kaynaklar daha güvenlir, dijital ayak izi neden önemlidir, kimlerle arkadaşlık edilmeli gibi konularda çocukları bilinçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.


DEPREM BÖLGESİ UYGULAMASI DEVAM EDİYOR
Geçtiğimiz sene depremden etkilenen 100 öğrenciye tam burslu ve yatılı eğitim hakkı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, bu yıl da yine depremden etkilenen 100 öğrenciyi kabul edecek. Deprem olduğunda deprem bölgesinde eğitim alan öğrenciler, daha sonra başka illerde ikamet etmeye başlasalar bile sınav giriş şartlarında belirtilen belgeleri beyan etmeleri halinde deprem bölgesi kontenjanına dahil edilecek ve halen ikamet ettikleri illerde sınava girebilecekler. Ayrıca deprem bölgesinden Darüşşafaka Sınavı’na katılmış ancak Darüşşafaka’da eğitim hakkı elde edememiş 100 öğrenciye de burs ve uzaktan eğitim uygulaması bu yıl da sürecek.

Haberin Devamı


SINAV 26 MAYIS’TA
Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerinin katılabildiği Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı, 26 Mayıs Pazar günü 41 ilde düzenlenecek. Türkiye’nin her ilinden başvuru kabul edilen sınava 41 il dışından katılacak, maddi durumu elverişsiz öğrenci ve velilerinin en yakın sınav merkezine gitmek için yapacakları ulaşım masrafına her yıl olduğu gibi bu yıl da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından destek verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!