Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 15:42

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği törenle, mezarları başında anıldı.

Gezmiş ve arkadaşlarını 34. ölüm yıldönümlerinde anma törenine, CHP, SHP, EMEP, SDP, ÖDP, 78'liler Derneği, 68'liler Dayanışma Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği temsilcileri ile üyeleri katıldı. Törende, Gezmiş ve arkadaşlarının avukatı Halit Çelenk de bulundu.

Etkinliğe katılanlar, Karşıyaka Mezarlığı'nın 2 numaralı kapısında toplanarak, alkışlar ve sloganlarla Gezmiş, Aslan ve İnan'ın mezarının başına kadar yürüdüler.

Halit Çelenk, saygı duruşunun ardından burada yaptığı konuşmada, ”Denizler'in bugün Irak, Afganistan halklarının mücadelelerinde, Latin Amerika'nın emperyalizme karşı mücadelesinde” yaşadıklarını söyledi. Yazar Aydın Çubukçu ve 78'liler Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu'nun da konuşma yaptığı törende Çubukçu, Che Guevara'nın mezarından getirildiği söylenen bir avuç toprağı Gezmiş'in mezarına döktü. Daha sonra Mahir Çayan ile Sivas Madımak Oteli'ne yaşamlarını yitirenlerin mezarları da ziyaret edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!