Davutoğlu’ndan kadına şiddet çıkışı: Erkeğin keli kadın döver, kadının keli çocuk döver

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu’ndan kadına şiddet çıkışı: Erkeğin keli kadın döver, kadının keli çocuk döver
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 11:35

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, kadınlara yönelik şiddete tepki göstererek, “Benim annemin çok güzel bir sözü vardı. ‘Erkeğin keli kadın döver, kadının keli çocuk döver’ derdi. Kel, kötü demek saçla ilgili bir şey değil” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu dün gece A Haber ve ATV ortak yayınında, “Kadına karşı şiddetin önüne geçilemiyor. Bununla ilgili eksiklikler var mı? 1 Kasım’da bu konuyla ilgili vaatleriniz neler?” sorusu üzerine seçim beyannamelerindeki kadınlara ilişkin projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Esnek çalışma konusunda sendikaların ikna edilebileceğini belirten Davutoğlu, “Kadınlarımızın yardımına ihtiyacımız var çünkü çalışan kadınlarımızın buna sahip çıkması lazım” dedi.

Kadına karşı şiddet konusunda yasal tedbirler alındığını, kadınlara yönelik koruma evleri sağlandığına da dikkati çeken Davutoğlu şöyle dedi:

SÖZLE BİLİNÇLENDİRME

“Birçok mitingde erkeklere dönüp ‘Kadınlara karşı şiddetle mücadeleye var mısınız’ diyorum. Son olarak Adana mitinginde ‘Varız’ dediler. ‘Söz mü?’ diyorum, ‘Söz’ dediler. ‘Kadınlara tek bir fiske vurmamaya söz veriyor musunuz?’ falan. Biraz da bilinçlenme, sosyal bilinçlenme anlamında Adanalılarımız da hepsi birden ‘Söz’ dediler. Her yerde imkanları değerlendirerek, bilinç oluşturmamız lazım. Benim annemin çok güzel bir sözü vardı. ‘Erkeğin keli kadın döver, kadının keli çocuk döver’ derdi. Kel, kötü demek saçla ilgili bir şey değil. Bizim, aile içinden başlayarak şiddeti tümüyle ailenin dışına çıkarmamız lazım. Çocuklarımızın korkması gereken tek şey, dayak korkusu değil de babanın ve annenin gönlünü kırmak, dolayısıyla muhabbet kaybetmek korkusu olmalı. Öylesine muhabbeti gönüllerine yerleştirmeliyiz ki bir fiske vurmadan bile çocuk, ‘Annemin, babamın kalbini kırmayayım’ diye davranmalı. Eşler arasında da şiddet veya baskı değil de ‘Aman birbirimizi kırmayalım’ diye bir muhabbet ilişkisi olması lazım. İşte Özgecan cinayetinde olduğu gibi cinayetler, katliamlarla ilgili ise her türlü adli, idari, emniyet tedbirleri alınıyor, alınacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!