Davutoğlu’na görev çağrısı: İade et

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu’na görev çağrısı: İade et
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 09:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ile yürütülen koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamasının ardından, “Bunun denenmesi gerekiyordu ve Türkiye’nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu “Teamüllere göre kendisi güvenoyu alacak bir hükümet kuramıyorsa, görevini iade edecektir. Aksi halde ‘Yetki gaspı’ deriz. ‘Hem güvenoyu alacak hükümet kuramıyorum ama götürüp de iade etmeyeceğim’ derseniz o ahlaki değil” sözleriyle uyardı.
Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, Ankara Palas’taki görüşmelerini basın toplantısı saatleri üzerinde mutabakat sağlayarak sonlandırdı. Davutoğlu’nun açıklama yaptığı toplantı sonrası basının karşısına çıkan Kılıçdaroğlu süreci, “Bize şu ana kadar koalisyon önerisi gelmiş değildir, seçim hükümeti önerisi gelmiştir” sözleriyle özetledi. “Koalisyon müzakeresi söz konusu olmadı, birbirimizi dinledik. Sürenin uzamasından duyduğum rahatsızlığımı Davutoğlu’na da ilettim. Bunun üzerine perşembe görüşüp işi noktalamamız gerektiği konusunda mutabakat sağladık” diyen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU İKİ ÖNERİYLE GELDİ

“Davutoğlu bize iki öneri getirdi. Kısa süreli bir seçim hükümeti, ki ‘Bu beraber oluşturulabilir veya azınlık hükümeti kurarsak dışardan bizi destekler misiniz?’ şeklindeydi. Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir. Bir seçim hükümeti önerisi gelmiştir; ‘3 aylık bir süre içinde, belli konuları yapalım, gündemimizi oluşturalım, 3 ay içinde bunları yaptıktan sonra seçime gidelim.’ Bundan sonraki takdir yüce milletimize ait.”

BAKMADAN GEÇME!