Dağüstün hakkında suç duyurusu Say ile Uras'ı karşı karşıya getirdi

Güncelleme Tarihi:

Dağüstün hakkında suç duyurusu Say ile Urası karşı karşıya getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 16:25

Akil İnsanlar grubundan Ali Bayramoğlu ve Lale Mansur ile eski milletvekili Ufuk Uras’ın, içki içerken fotoğraflarını çekerek twitter hesabından paylaşan Odatv yazarı ve opera sanatçısı Güvenç Dağüstün hakkında suç duyurusunda bulunması Uras ile piyanist Fazıl Say’ı sosyal medyada karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

Bayramoğlu, Mansur ve Uras’ın avukat Mustafa Doğan İnal aracılığı ile Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Odatv yazarı ve opera sanatçısı Güvenç Dağüstün hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat İnal, savcılığa verdiği dilekçede Dağüstün’ün, twitter mesajlarıyla Bayramoğlu, Uras ve Mansur ile Burgazada’da oturan diğer akil adamların yerlerini işaret ettiğini öne sürdü.

Kimin nerede oturduğunu paylaştığını, paylaşımlarının içeriğinde gerçeğe aykırı durumlar yazarak müvekkillerine iftiralar attığını iddia etti. Bu paylaşımlara tahrik edici yorumlar yazarak insanları onlar aleyhine tahrik ettiği ifade edilerek, Dağüstün’ün bu eylemlerini planlı ve sürekli şekilde devam ettirdiği, hali hazırda polis korumasında bulunan isimlerin bu şekilde kimi çevrelerin husumetine maruz bırakıldığını belirtti. Dağüstün’ün “özel hayatın gizliğini ihlal”, “iftira”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Mansur, Bayramoğlu ve Uras’ın, Dağüstün hakkında suç duyurusuna piyanist Fazıl Say’ın tepki göstermesi Uras ve Say’ı sosyal medyada karşı karşıya getirdi.

“TUHAF KOMİK TRAJİKOMİK”

Say twitter hesabından tepkisini şöyle dile getirdi: “Sorunlu Dünya gezegeninin, çok sıkıntılı Ortadoğu bölgesinin, dertli Türkiye memleketinin İstanbul kentinin Burgaz semtinde bir “çok tuhaf vaka”dan bahsetmem lazım. Dostumuz Güvenç Dağüstün, iyi bir sanatçı değerli bir genç baritondur. Geçenlerde kendi twitterına akşam vakti biraz “ima” ile karışık yan masada oturan akil adamların fotoğrafını koymuş;

“AKİL ADAMLAR RAKI MASASINDA”

Bu tweet o sırada rakı masasında olan bazı akil adamları çooook sinirlendirmiş olacak ki Güvenç’i savcılığa şikayet etmişler(14 yıl hapis). Burada bahsi geçen suç duyurusunu yapanlar Ufuk Uras, Lale Mansur, Ali Bayramoğlu, (Rakı masasında Çalışlar, Hazal vs de var imiş Şimdi kendi içtikleri rakıya mı tahammülü yok, eleştiriye mi tahammülü yok bu akil adamların bilemeyiz, ama savcılık, dava, mahkeme vs biraz fazla bir durum, kendilerine orada “dur demek” isteriz… Bir tweet-fotoğrafı böyle bir sonuca varmamalı deriz.. Akil olun))Güvenç’in yargılanacağı davada “halkı kin ve düşmanlığa sürükleme olacak.. 14 yıl hapis vs. Tuhaf… Komik.. Trajikomik.. İnanmadım. Çünkü, sen, Lale Mansur ve Ali Bayramoğlu tehdit altında olacak kadar mühim birleri değilsiniz. Sadece tehdit edensiniz.”

Haberin Devamı

“HUKUKA HAVALE ETTİK O KADAR”

Twitter hesabından Say’a cevap veren Ufuk Uras ise şunları söyledi: Bulunduğumuz mekanın odatv elemanınca fotoğraflanıp sosyal medyaya servis edilerek açık hedef haline getirilmemiz kabul edilemez. Fazıl Say’ın da başkalarının da bulunduğu mekanın onlardan habersiz fotoğraflanarak sosyal medyada servis edilmesi hoş karşılanamaz. Nitekim belli bir süre sonra Rakel Dink’in de bulunduğu masada bir tacizle karşılaştık ve yapılan uyarılar ne yazık ki netice vermedi. ‘Slm, odatv yazarı’ diye tweetinde yazmış, izinsiz, gizlice fotoğraf çekmek opera faaliyetinin bir parçası değil herhalde.
Rakel Dink’le konuşursan duyduğu rahatsızlığı sana anlatır. Bulunduğumuz yerlerin fotoğraflanarak duyurulmasını istemiyoruz.

Haberin Devamı

Bütün uyarılara karşın “buyrun savcılığa başvurun hep beraber eğleniriz” diye kişi şimdi hukuki haklarımızı sorguluyor. Tehdit altında yaşayan insanlara ısrarla tweet tacizi yapan kişi hukuka havale ettik o kadar. Savcılık ne yapar bilmem bir ara konuşuruz anlatırım sana görüşmek üzere Kimsenin kimseyi taciz etme hakkı yok. Bunun için kimsenin önemli ya da önemsiz(ne demekse) olması gerekmiyor.

SAY’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Güvenç Dağüstün ise twitter hesabından “Destek için teşekkürler ufak bir düzeltme Tek bir suçlama değil bana yöneltilen TCK 134, TCK 267 TCK 216 soruşturma sonunda bunlardan dava açılırsa toplam 12 yıl falan tutuyor galiba, onunla yargılanacağım. Bekleyip göreceğiz” diyerek Say’a teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!