Dağlıca kahramanları

Güncelleme Tarihi:

Dağlıca kahramanları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 00:45

HAKKÂRİ'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı 2 bin 500 metre yüksekliğindeki bölge, terör örgütü PKK’dan temizlendi.

Haberin Devamı

Hâkim noktalara üs bölgelerinin kurulduğu bölgede, mağaralar ise didik didik kontrolden geçirilerek imha ediliyor. Önceki gece de Mehmetçikler tarafından sarp kayalıkların ve mağaraların bulunduğu Beytepe'ye operasyon yapıldı.

Termal kameralar tarafından sağlanan görüntülerde tespit edilen yerler Dağlıca Taburu'ndan ağır silahlarla ateş altına alındı. Dağlıca Taburu'nda görev yapan tim, şafakla birlikte gece atışlarının yapıldığı mağaraların bulunduğu bölgeye intikal etti. Zorlu arazi şartlarında askerler mağaraların bulunduğu bölgeye yaya olarak giderken, ağır silah ve mühimmatlar da katırlarla taşındı.

Bölgeye ulaşan askerler ilk olarak mağara çevresinde el yapımı patlayıcı aradı. Mağara girişi için de drone kaldırılarak keşif yapıldı. Ardından mağaralar içlerindeki herhangi bir terörist tuzağına karşı elbombalarıyla temizlendi ve içeri girildi. Mağarada yapılan aramalarda terörist unsurlara rastlanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!