Cumhuriyet'e IPI desteği: Gazeteciler derhal bırakılsın

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyete IPI desteği: Gazeteciler  derhal bırakılsın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 22:45

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik operasyon dün 4. günü geride bırakırken, gazete binasının önündeki ‘Cumhuriyet Nöbeti’ ve destek ziyaretleri devam etti. 

Haberin Devamı

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Başkanı John Yearwood, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarını ziyaret etti. Yearwood, “Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik birçok ihlal gördük. Türkiye hükümetine 2 çağrımız var. Birincisi, gözaltındaki gazetecilerin insanca muamele görmeleri, ikincisi de derhal salıverilmeleri. 140 ülkedeki üyelerimizi seferber ettik. Dünya medyasında Cumhuriyet’in sesinin duyurulmasını sağladık, bundan sonra da sağlayacağız. Yalnız değilsiniz, bunu göstermek için buraya gelmek istedim” dedi. Yearwood, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Dışışleri Bakanlığı’ndan acil toplantı için randevu istendiğini aktardı. 

 Cumhuriyet gazetesi yazarları gazete önünde birer konuşma yaptı. Ataol Behramoğlu, “Gazeteye bir kayyum atarlarsa ve o kayyum buraya girmeye yeltenirse ona geçit vermeyeceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Hukukun askıya alındığı bir dönemde AKP ile sokakta mücadele devam edecek” dedi. 

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ile Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan gazeteyi ziyaret etti. 

SORUŞTURMA YOK

Hakkında gözaltı kararı olduğu iddia edilen Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi gazeteci yazar Nebil Özgentürk, dün Almanya’dan döndü. Gazeteye giden Özgentürk, “Hakkımda soruşturma yok” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!