Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Biden'ın açıklamasına yanıt: 'Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır'

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktaydan Bidenın açıklamasına yanıt: Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2021 19:38

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmasına yönelik "Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajındaki sözde 'soykırım' ifadesine tepki gösterdi.

Oktay, "Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz. Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!