Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2024 19:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Esvatini Kralı III. Mswati, Bosna-Hersek Sırp Kesimi Başkanı Milorad Dodik ile görüştü. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti.

Kabulde bölgesel ve küresel konular, Kalkınma Yolu Projesi ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Kalkınma Yolu Projesi’nin Irak ve Türkiye başta olmak üzere bölge ülkeleri için önemli olduğunu, Türkiye’nin projeye tam desteğinin süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye karşı ortak mücadele anlayışı ile hareket edilmesinin huzur ve istikrar açısından önemini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği

ERDOĞAN, ORBAN'I KABUL ETTİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı Antalya’da kabul etti. Görüşmede Türkiye-Macaristan ilişkileri, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları, Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve NATO’nun genişleme süreci ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Macaristan arasında ekonomiden savunma sanayiine, enerjiden ulaştırmaya kadar birçok alanda iyi ilişkilerin artarak devam edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in uluslararası hukuku, insan haklarını hiçe sayarak ortaya koyduğu soykırım girişiminin engellenmesinin tüm ülkelerin sorumluluğu olduğunu, artık İsrail tarafından göz göre göre yok edilen masum Filistin halkının çığlığının görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin tüm çatışma alanlarında barıştan yana olduğunu ve bunun için güçlü adımlar atılmaya devam edileceğini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği

Haberin Devamı

Kabulde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis hazır bulundu.

 

ERDOĞAN, BOSNA-HERSEK SIRP KESİMİ BAŞKANI DODİK İLE ANTALYA’DA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Bosna-Hersek Sırp Kesimi Başkanı Milorad Dodik ile Antalya’da görüştü. Görüşmede Türkiye ile Bosna-Hersek ilişkileri, bölgesel ve küresel konular değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Bosna-Hersek’in toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğini son derece önemsediğini ve tüm sorunların çözümünün diyalogdan geçtiğine inandığını söyledi. Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç hazır bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği

ERDOĞAN, ESVATİNİ KRALI III. MSWATİ İLE BİRARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Esvatini Kralı III. Mswati ile Antalya’da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke ilişkileri başta olmak üzere bölgesel konular değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Afrika’nın tamamına “kazan-kazan” anlayışıyla yaklaştığını ve bunun devam edeceğini ifade etti. Görüşmede Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç hazır bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği

 

 

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!