Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Tüm illerin cuma namazı saatleri

Güncelleme Tarihi:

Cuma namazı saat kaçta kılınacak Tüm illerin cuma namazı saatleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2017 10:58

İl il cuma namazı saati için araştırmalar başladı. Günün erken saatlerinde mesaj araştırması yapan vatandaşlar, saatlerin ilerlemesiyle birlikte namaz saatine odaklandı. İslam dininde bayram olarak kabul edilen ve mübarek günler arasında yer alan cuma gününün en önemli ibadeti cuma namazı bu hafta da yine camilerde yoğun katılımla kılınacak. İşte il il cuma namazı saatleri!

Haberin Devamı

Öğlen saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte cuma namazı araştırmaları da başladı. Mübarek cuma gününde namaz ibadetini vaktinde yerine getirmek isteyen vatandaşlar, ikamet ettikleri bölgedeki namaz saatini merak ediyor. İşte Diyanet’in resmi sayfasında da yer alan bilgilere göre il il cuma namazı saatleri!

25 Ağustos tarihli cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Cuma namazı, Başkent Ankara'da saat 12.58'de kılınırken, İstanbul'da 13.13'te kılınacak. Cuma namazı Adana'da 12.48, İzmir'de ise 13.21'de kılınacak.

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN!

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT?

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı, Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

Haberin Devamı

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.
Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

 

BAKMADAN GEÇME!