Cuma namazı hangi ilde, saat kaçta kılınacak? İşte il il cuma namazı saatleri 8 Temmuz 2022

Güncelleme Tarihi:

Cuma namazı hangi ilde, saat kaçta kılınacak İşte il il cuma namazı saatleri 8 Temmuz 2022
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 11:15

İl il cuma namazı saati araştırmaları gündemin başlıkları arasında yer alıyor. 8 Temmuz 2022 cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın namaz saatleri takvimi ile paylaşıldı. Cemaat ile beraber kılınan cuma namazı tüm illerde saat olarak farklılık gösteriyor. Namaz saatine göre katılım gösterecek olan milyonlarca müslüman 'Cuma namazı saat kaçta?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, İstanbul-Ankara-İzmir cuma namazı vakitleri 8 Temmuz 2022..

Haberin Devamı

8 Temmuz 2022 Cuma Namazı için saat araştırmaları başladı. Büyük önem verilen Cuma namazını, vaktini kaçırmadan kılmak isteyen vatandaşlar, her hafta birkaç dakika farklılık gösteren cuma namazı saatinin, kaçta olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, Cuma namazı hangi ilde saat kaçta kılınacak? İşte il il cuma namazı saatleri detayları...

8 TEMMUZ İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ

Cuma namazı saatleri, her hafta olduğu gibi bugün de en çok araştırılan konular arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Diyanet'in açıkladığı bilgilere göre; bu hafta cuma namazı İstanbul'da 13:14'de Ankara'da 12:59'da 13:21'de Bursa'da 13:14'de Adana'da ise 12:49'da kılınacak.

Diğer illere ait Namaz vakitlerini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

CUMA NAMAZININ DİNİ HÜKMÜ NEDİR?

Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir.

Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.

Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır.

Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!