Çocukların hayalleri sahneye taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocukların hayalleri sahneye taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 19:55

İLKÖĞRETİM çağındaki çocuklar sınırsız hayal güçlerinin ürünü olan öyküler yazıyor; yazar, yayıncı ve tiyatroculardan oluşan 11 kişilik kadro gelen yüzlerce öyküyü değerlendiriyor ve seçilen bir öykü oyunlaştırılarak profesyonel bir prodüksiyonla sahneleniyor...

Haberin Devamı

Zorlu Holding’in tüm çocuklara açık yarışması ‘Bir Hayal Bir Oyun’un ikincisi başladı. Dereceye giren ilk üç esere 10 bin TL, 5 bin TL ve 3 bin TL’lik para ödülü verilirken üç hikâyenin sahibine ‘Yaratıcı Yazarlık Eğitimi’ verilecek. Yarışmanın ilk senesinde dokuz yaşındaki Gökhan Kızıklı’nın yazdığı ‘Karton Şehir’ birinci seçilmiş ve oyunlaştırılarak Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahnelenmişti. ‘Karton Şehir’ sezonda, Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun programında olacak.

‘Bir Hayal Bir Oyun’ yarışması şimdi, bu yılın küçük yaratıcı yazarlarını bekliyor. 2017-2018 yılında ilköğretimin üçüncü veya dördüncü sınıflarındaki öğrenciler, yazdıkları hikâyelerle 1 Ağustos’a kadar yarışmaya başvurabilecek. Hülya Nutku, Özen Yula, Süleyman Bulut, Asya Çağlar, Leman Yılmaz, Murat Abbas, Şahika Tekand, Selen Birkiye, Can Yılmaz, İlksen Başarır ve Mert Fırat’ın yer aldığı jürinin değerlendirmesinin sonunda kazananlar, 19 Eylül 2017’de duyurulacak. Okulların açılmasıyla birlikte de tiyatro oyununa dönüştürülecek olan hikâye seçilmiş olacak. Bu hikâyeden yola çıkılarak profesyonel bir ekip tarafından yazılacak oyun Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenecek.
Başvurular için: www.birhayalbiroyun.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!