CNN önünde helikopterden vuruldu

Güncelleme Tarihi:

CNN önünde helikopterden vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 22:40

Sultangazi’de evinden motosikletiyle çıkan Vedat Barçeğci, Doğan Medya Center önünde iddiaya göre helikopterden açılan ateş sonucu öldü.

Haberin Devamı

İstanbul Sultangazi'de yaşayan ve gümüş imalatı atölyesinde çalışan Vedat Barçeğci (28), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında arkadaşıyla birlikte kendi motosikletine binerek yola çıktı. Atatürk Havalimanı’nın askerler tarafından ele geçirilmesinin ardından motosikletiyle havalimanı kavşağına gelen Vedat Barçeğci, yolların kapatılması nedeniyle geri döndü. Sabaha karşı 03.00 sıralarında Doğan Medya Center binasının yakınına geldi. 

TEM yolu üzerinde motosikletinden inen Barçeğci, arkasında oturan arkadaşı Serkan Çağlayan ile demir korkuluklarının yanında CNN Türk binasını izlemeye başladı. Dakikalar sonra bir askeri helikopter TEM yolu üzerinde Barçeğci’nin de içinde bulunduğu kalabalığın üzerinden uçtu.

‘KALABALIĞI TARADI’

Barçeğci’nin arkadaşı Serkan Çağlayan “Bu sırada bir helikopter geldi. Bizim olduğumuz yeri tarayarak geçti. Vedat ve benim gördüğüm 4 kişi yere yığıldı. Sonra helikopterin CNN binasına doğru indiğini gördüm. Ben hemen arkadaşımı alıp bir arabaya koydum. Esenyurt yakınlarında bir hastaneye götürdüm. Orada hayatını kaybetti” dedi.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ’UN SİVİL ŞEHİTLERİ

YENİBOSNA’DA 99 CENAZE

15 TEMMUZ Cuma gecesi darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 99 kişinin cenazesi Yenibosna Adli Tıp Kurumu getirildi. 90’ı aillerine teslim edildi.

Makam şoförü Şükrü’yü tank ezdi: Evli ve 6 yaşında bir kız çocuğu babası olan Şükrü Bayrakçı (31), o gece saat 22.30’da Avrupa yakasındaki evine gitmek için E5 karayolunda cip kullanıyordu. Makam şoförüydü, patronunu evine bırakmıştı. Sağ şeritte seyrederken, otoyolun Ümraniye yönündeki şeridinde darbecileri taşıyan bir tank ters yönde ilerliyordu. Onlarca tonluk tank, orta refüje hızla tırmandı ve o sırada sol şeritte bulunan Bayrakçı’nın kullandığı aracın üzerine çıktı. Cambaz yaşamını yitirdi.

Kundura ustasını Vatan’da vurdular: MURAT Kocatürk (32) kundura ustasıydı. İşleri bozulmuştu, yoksuldu. 15 Temmuz gecesi Gaziosmanpaşa’daki evinden çıkarken babasına “Biraz dolaşacağım” dedi. Amcası Kadir Kocatürk (64), “Dönmedi eve” diyor. Ertesi gün bir polis memuru aradığında öğrenmiş, yeğeninin hayatını kaybettiğini: “Mütevazı, iyi bir sanatkârdı. Evini geçindiremiyordu. Emniyet’e girmek isteyen darbeciler vurmuş yeğenimi.” (Gülden AYDIN)

Haberin Devamı

İsmailağa cemaatindendi: İMAM İbrahim Yılmaz, Saraçhane’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni işgal eden askerlerle polisin çatışması sırasında ölen 17 kişiden biri. İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, İbrahim Yılmaz’ın bir dönem öğrencisi olduğunu söyledi. (Özge EĞRİKAR)

Beştepe’nin önünde vuruldular: GAZİ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencisi Muhammed Yalçın, Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde darbe girişimi sırasında helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Aynı yerde darbecileri durdurmak için eşi Rukiye Dağ ile beklediği sırada şehit olan Cuma Dağ’ın (39) annesi Fatma Dağ, “Peygamber ocağında istemiyorum böyle hain ihanet çetelerini” diye ağıt yaktı. m DHA

Haberin Devamı

Kızılay şube müdürü de şehit oldu: ANKARA’da Genelkurmay Başkanlığı önündeki gruba ateş açılması sonucu Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder (41) vurularak şehit oldu. Önder’in, son sözü jet sesleri nedeniyle korkan oğlu Aytuğ’a söylediği “Korkma oğlum” oldu. m AA

Gömleği tankın paletine takıldı: İSTANBUL’da tankın altında kalarak yaşamını yitiren Hüseyin Kısa (28) dün Tokat Zile’nin Yıldıztepe köyünde toprağa verildi. 2 yaşındaki kız çocuğu babası Kısa’nın amcası Bedrettin Kısa da yeğeninin bir kadını tankın altından kurtarmak isterken, gömleği palete takılarak yaşamını yitirdiğini anlattı.

Tankı otomobilin üzerine sürdüler: İSTANBUL Bayrampaşa’da otomobilin içinde tankla ezilen Muhammet Ali Aksu, Samsun’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Tankı durdurdu: İSTANBUL’da darbe girişimi sırasında Beykoz gişelerinde kepçeyle tankı durdurmaya çalışırken açılan ateşle hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli iş makinesi operatörü Yalçın Aran (36), Niğde’de toprağa verildi. Aran, 5 çocuk babasıydı. m Adnan ÇELEBİ/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!