Cizre izlenimleri: İyi yazılmış savaş filmi gibi

Güncelleme Tarihi:

Cizre izlenimleri: İyi yazılmış savaş filmi gibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 08:31

HDP milletvekilleri, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak’ın Cizre ilçesine güvenlik barikatlarını aşarak girdiler. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, elektriğin kesik olduğu gece yaşadıklarını anlatırken “Ancak senaryosu iyi yazılmış bir savaş filminde olabilecekler yaşandı. Maalesef bir cehennem diyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

HDP’nin ilk heyetinden Nursel Aydoğan, Şırnak Milletvekilleri Leyla Birlik ve Faysal Sarıyıldız önceki gün akşama doğru ilçeye giriş yapabildi. HDP’nin ikinci heyetinde yer alan milletvekilleri ise ilçe girişinde güvenlik güçlerince durduruldu. Bu heyetten bazı milletvekillerinin de dün akşama doğru bir mahalleye giriş yapıp hastaneye kadar gidebildikleri öğrenildi.

SAVAŞ FİLMİ GİBİ

HDP’li Aydoğan, tüm bölgede hiçbir vali, kaymakam ve emniyet müdürünün milletvekillerinin telefonlarına çıkmadığını, bunun İçişleri Bakanlığı’nca belirlenen bir konsept çerçevesinde uygulandığını savundu. Geceyi ilçede geçiren Aydoğan şunları söyledi:
“Operasyon yapılan dört mahalle var. Bu mahalleler Cizre’nin dörtte üçünü oluşturuyor. Biz kenar mahalleye kadar araçla gelip oradan yürüyerek girdik. Ana artellerde bütün polisler zırhlı araçların içerisinde. Sokakta polis göremezsiniz. Mahallelere daha polis giriş yapmış değil. Bütün kaygımız da bu. Mahallelere girme planlamaları var. Gece saat 10’da elektriği kestiler, sabaha kadar elektrik yoktu. Sabaha kadar ancak senaryosu iyi yazılmış bir savaş filminde olabilecekler yaşandı. Sabaha kadar havan topları, bomba sesleri, makineli tüfeklerle açılan ateşler. Maalesef bir cehennem diyebilirim. İki genç çatışmalarda yaşamını yitirdi. Nur mahallesinin içerisinde vurulan genç saatlerce caddede kaldı. Polis de gelip onu kaldırmadı. Kadınlar birer anne olarak vicdanen rahatsız oldular. Birkaç kadın cenazeyi sürükleyerek camiye götürmeye çalıştılar. Çevrede keskin nişancılar var, onlar kadınlara da ateş ettiler. Güçlükle cenazeyi camiye getirdiler. Tabii morg yok, bir gün geçti cenaze halen camide bekliyor. Cizre’nin sıcaklığını da düşünün.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!