'Çile'si bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Çilesi bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 22:24

Kadın örgütleri, şiddet uygulayan ve kendisini fuhuşa sürüklemek isteyen kocasını öldürmekten yargılanan Çilem Karabulut’un meşru müdafaa kapsamında ceza almamasını istiyordu. Ama olmadı. Mahkeme başkanının karşı oyuna rağmen, Çilem 15 yıl hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

ADANA’da yaşayan Çilem Karabulut (24), 2013’te evlendiği 1 çocuğunun babası Hasan Karabulut'tan (33) şiddet görmeye başladı. Boşanmak için mahkemeye başvurdu ancak aile büyüklerinin araya girmesi ve eşinin "aileni öldürürüm" tehditleri üzerine davasından vazgeçti. 8 Temmuz'da Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine giden Hasan Karabulut, belindeki silahını yastığın altına koyarak iddiaya göre eşine, "Antalya'ya gidiyoruz. 3 kadınla fuhuş yapıp bana para getireceksiniz" dedi. Çilem Karabulut'un tepkisi üzerine de saçlarından tutup sürüklemeye başladı. Bu sırada yatağın üzerine düşen kadın, yastık altındaki tabancayı alarak eşine ateş etti. Hasan Karabulut ölürken, Çilem Karabulut tutuklandı.

‘NEDEN SIĞINMA EVİNE GÖNDERİLMEDİM’
Karabulut, dün 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşması için hâkim karşısına çıktı. Duruşma öncesinde kadın örgütleri Adana Adliyesi önünde Çilem Karabulut’a ceza verilmemesi için eylem yaptı. Karabulut, son sözünü soran mahkeme heyetine şunları anlattı: "Benim şimdi 2.5 yaşında çocuğum var. Daha 28 günlük evliyken beni fuhuşa zorladı. İnsanların acısına saygı duyuyorum. Onların evladı, benim de çocuğumun babası öldü. Gidebileceğim bir yer olsa giderdim. Gidebileceğim başka bir yer vardı da ben mi gitmedim? Sığınma evlerini burada öğrendim. Karakoldaki polisler keşke yönlendirseydi oraya da giderdim. Şu adliyenin dili olsa da konuşsa, koruma kararı alırken neler yaşadım. Başka çarem yoktu, mecbur kaldım, keşke olmasaydı."

MAHKEME BAŞKANI ŞERH KOYDU
Sanık avukatları meşru müdafaa çerçevesinde ceza verilmemesini istedi. Mahkeme heyeti, Çilem Karabulut'a önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Eylemin haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek 18 yıla düşürülen cezada iyi hal indirimi de yapılarak 15 yıl hapis cezası kararı verildi. Oyçokluğuyla alınan karara karşı mahkeme başkanı Ogün Madan, tutuklu sanığa meşru müdafaa kapsamında ceza verilmemesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi düştü.

TİŞÖRTÜNDEKİ YAZI SLOGAN OLDU
 Çilem Karabulut, gözaltına alınırken giydiği tişörtünde İngilizce olarak ‘Sevgili geçmiş bütün dersler için teşekkürler. Sevgili gelecek ben hazırım’ yazıyordu. Tişörtteki sözler, feminist bir slogana dönüştü.

AZRAİL'İ BEKLEYEN ÖLÜ GİBİYİM
CİNAYETTEN sonra polise teslim olan Çilem Karabulut ilk duruşmada evliliği boyunca eşinden sürekli şiddet gördüğünü belirterek şunları söylemişti: “Hasan’dan çok korkuyordum. Çete liderliğinden arandığını duyunca polisle işbirliği yapıp ondan kurtulmak istedim. Polise gidip her şeyi anlattım. Azrail’i bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp canımı ne zaman alacağını bekliyordum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!