CHP’yi terör örgütleriyle aynı listede gösterince partisinden de tepki aldı

Güncelleme Tarihi:

CHP’yi terör örgütleriyle aynı listede gösterince partisinden de tepki aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 23:28

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal’ın Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazısında “Terör denkleminin bileşenleri” ifadesiyle CHP’yi, PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ ve PYD ile birlikte sıralaması Meclis’te tartışmaya neden oldu.

Haberin Devamı

Ünal’ın yazısını Genel Kurul gündemine getiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi: “Bu, herhangi bir köşe yazısı değil. Bu, AKP’ye ideoloji tarif eden, okuruna, seçmenine istikamet veren, partimize karşı yapılan haksız saldırıları, hedef göstermeleri organize ve koordine eden bir akıl almaz yaklaşım. İçinde kin olan, nefret olan, hedef gösterme olan, apaçık yalan olan bu aşağılık değerlendirmelerin neresindesiniz? Kınıyor musunuz, arkasında mı duruyorsunuz?”

BAKAN ÖMER ÇELİK: KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Bunlar partimizin görüşleri değildir. Şahıs bir gazetede yazmış, aynı şekilde cevap verilebilir, veriliyor da zaten” dedi. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de “CHP’nin hiçbir şekilde terör örgütlerinin sayıldığı bir listede sayılması doğru değildir, kabul edilemez, bu net bir durumdur. CHP bu incinmesini doğru buluyorum, (tepkisini) anlayışla karşılıyorum ve bu yaklaşımı reddettiğimi söylüyorum” açıklamasını yaptı. 

BAKMADAN GEÇME!