CHP’den ‘İmamoğlu-İnce’ iddiasına yanıt yetki PM’nin

Güncelleme Tarihi:

CHP’den ‘İmamoğlu-İnce’ iddiasına yanıt yetki PM’nin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 07:00

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin görüşmesine ilişkin, “Orada herhangi bir il büyükşehir belediye başkanlığı konusu geçemez; geçmemiştir” dedi.

Haberin Devamı

Günaydın dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında sorular üzerine şunları söyledi: “Ekrem İmamoğlu ile Muharrem İnce’nın herhangi bir görüşme yaptığı ya da görüşmede herhangi bir belediye başkanlığı sözü verdiğine ilişkin bir bilgim yok. Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Bizim belediye başkanlarımızın belirlenmesine PM karar verir. Dolayısıyla bir görüşme olması olağandır, ancak orada herhangi bir il büyükşehir belediye başkanlığı konusu geçemez; geçmemiştir. Her ikisini de tanırım; çünkü mesele PM’nin görev ve yetki alanındadır.

(Partiden ihraç edilenlerin dönüş süreci) PM’nin af ilan etme durumu söz konusu değildir. Partiden ihraç edilen arkadaşlarımız eğer dilekçelerini, ihraca konu olan il ve ilçeye verirlerse, onlar kendi görüşleri ile beraber bunu MYK’ya yazarlar, MYK kendi görüşüyle PM’ye indirir. PM’de bu konu kapalı olarak oylanır. 60 PM üyesinin kapalı zarfa verdiği oylar sonucunda bir bağışlanma talebinin ilan edilip edilmeyeceği ortaya çıkar. Bu bağlamda toplu bir af durumu söz konusu değildir. Somut olarak PM önüne gelen konularda karar verir.”

Haberin Devamı

İZMİR ADAYLIĞI İDDİASI

İmamoğlu’nun, 1 Aralık Cuma günü Memleket Partisi Genel Bakanı İnce ile özel bir görüşme yaptığı iddia ediliyor. Siyasi kulislerde, yerel seçim sürecinde kurulan bu diyalog sonucunda CHP’nin İnce’ye İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı önerebileceği konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!