CHP kanun teklifi verdi: Tunceli'nin adı Dersim olsun

Güncelleme Tarihi:

CHP kanun teklifi verdi: Tuncelinin adı Dersim olsun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2013 11:14

AK Parti Tunceli İl Başkanı Sinan Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ay sonuna kadar açıklayacağı yeni demokratikleşme paketinde Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesinin de yer alacağını açıklamıştı. Ancak daha Başbakan Erdoğan paketi açıklamadan CHP harekete geçti.

Haberin Devamı

CHP kanun teklifi verdi: Tuncelinin adı Dersim olsun

CHP'li üç vekil, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Tunceli Milletvekilleri Kamer Genç ve Hüseyin Aygün ortak imza ile TBMM'ye kanun teklifi verdiler. CHP'li vekillerin kanun teklifi, Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesini içeriyor.

AK PARTİLİ İL BAŞKANI AÇIKLAMIŞTI


AK Parti kurmaylarının üzerinde çalıştıkları ve Başbakan Erdoğan'ın ay sonuna kadar kamuoyuna sunacağını açıkladığı demokratikleşme paketinde Tunceli'nin adının da değişmesinin yer aldığı bizzat AK Parti'nin yeni Tunceli il Başkanı tarafından açıklanmıştı.

CHP eski Milletvekili olan ve AK Parti'ye geçtikten sonra hafta başında İl Başkanlığı'na atanan Sinan Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak 'Demokratikleşme paketi' ile Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirileceğini söylemişti.

Haberin Devamı

TBMMY'YE VERİLEN TEKLİFTE ŞU İFADELER KULLANILDI:

''25 Aralık 1935 tarih ve 2884 sayılı “Tunceli Kanunu” ile ‘Dersim’ olan ilimizin adı ‘Tunceli’ olarak değiştirilmiştir. 2884 sayılı kanunun 1947’de yürürlükten kaldırılmıştır. “Dersim” adının “Tunceli” olarak değiştirilen ilimize tekrar verilmesine ilişkin Kanun Teklifim ve Gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur.''




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!