CHP İzmir’de değişim için düğmeye bastı... Soyer’in yerine Cemil Tugay

Güncelleme Tarihi:

CHP İzmir’de değişim için düğmeye bastı... Soyer’in yerine Cemil Tugay
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 07:00

CHP, aday arayışları krize dönüşen İzmir’de değişim için düğmeye bastı. MYK İzmir için dün özel gündemle toplandı. Parti Meclisi’nin de onayıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Tunç Soyer’in yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay aday gösterildi.

Haberin Devamı

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Kurultay sürecinde Genel Başkan Özgür Özel’e desteğiyle öne çıkan Tugay, İzmir’de kıran kırana geçen aday yarışında mevcut başkan Tunç Soyer ile İstanbul Büyükehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekibinden Buğra Gökçe’yi saf dışı bıraktı. Futbol dünyasının önde gelen isimlerinden Mustafa Denizli’nin kızı Lâl Denizli de Çeşme adayı oldu. Özel’in toplantının ardından “Değişim nerede diyenler İzmir’e baksınlar” değerlendirmesinde bulunduğu da bildirildi.

CHP İzmir’de değişim için düğmeye bastı... Soyer’in yerine Cemil Tugay

Ünlü teknik direktör Mustafa Denizli’nin kızı Lâl Denizli Çeşme’den aday gösterildi. Lâl Denizli, Pierre Loti Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nü bitirdi.

Haberin Devamı

HAREKETLİ SAATLER

CHP’de, İzmir’de krize dönüşen aday düğümünü çözmek için dün hareketli saatler yaşandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarıyla İzmir adayları masaya yatırıldı. Özel’in adaylığını gündeme getirdiği Tugay, MYK toplantısı öncesinde Genel Merkeze gelerek Özel ile görüştü. Tugay’ın ardından da CHP Genel Merkezi’ne İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu gelirken, kulislere de Tugay’ın adaylığına İzmir örgütünün itiraz ettiği bilgisi yansıdı.

ADAYLIĞI TARTIŞMALI GEÇTİ

Tugay’ın adaylığı, 2 saat gecikmeyle toplanan ve tartışmalı geçtiği öğrenilen MYK’nın ardından Parti Meclisi’nden (PM) de onay aldı. 2 saate yakın gecikmeli başlayarak gece yarısına kadar süren PM’de İzmir’in ilçe adayları da belirlendi.

GENEL SEKRETER Mİ OLACAK

İmamoğlu’nun desteklediği isim olarak İzmir’deki aday yarışına damgasını vuran eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, ilçe adayları arasında da yer almadı. Dünkü toplantılar öncesinde adı Bayraklı ilçesi için de geçen Gökçe’nin Tugay’ın seçilmesi halinde büyükşehirde Genel Sekreteri olabileceği iddiaları da ortaya atıldı. Ancak Gökçe’nin yakın çevresi bu bilgiyi doğrulamadı. Dünkü toplantılar öncesinde CHP’nin özellikle İstanbul’daki tutumunu dikkatle izlediği DEM Parti’nin de Soyer’in adaylığına sıcak baktığı iddiası kulislere yansımıştı.

Haberin Devamı

İLÇE ADAYLARI DA BELLİ OLDU

- CHP PM’de dün İzmir’deki 39 ilçenin adayları da belirlendi. Ünlü teknik adam Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli Çeşme adayı oldu. Adı büyükşehir adaylığı için geçen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritlioğlu Sengel yerini korurken, Karşıyaka’da ise İYİ Parti kökenli Behice Yıldız İşçimenler Ünsal aday yapıldı. İzmir’den 9 kadın aday gösteren CHP’nin adayları şunlar: Aliağa - Çağatay Güç, Balçova - Onur Yiğit, Bayındır - Davut Sakarsu, Bayraklı - İrfan Önal, Bergama - Tanju Çelik, Beydağ - Şakir Başaran, Bornova - Ömer Eşki, Buca - Görkem Duman, Çeşme - Lâl Denizli, Çiğli - Uygar Yıldırım, Dikili - Adil Kırgöz, Foça - Saniye Bora Fıçı, Gaziemir - Ünal Işık, Güzelbahçe - Mustafa Günay, Karabağlar - Emine Helil İnay Kınay, Karaburun - Nurşen Balcı, Karşıyaka - Behice Yıldız İşçimenler Ünsal, Kemalpaşa - Mehmet Türkmen, Kınık - Sema Bodur, Kiraz - Nasuh Coşkun, Konak - Nilüfer Çınaraltı Mutlu, Menderes - İlkay Çiçek, Menemen - Deniz Karakurt, Narlıdere - Erman Uzun, Ödemiş - Mustafa Turan, Seferihisar - İsmail Yetişkin, Selçuk - Filiz Ceritoğlu Sengel, Tire - Hayati Okuroğlu, Torbalı - Övünç Demir, Urla - Selçuk Balkan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!