Cezası belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Cezası belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 01:41

OYUNCU Oktay Kaynarca evlilikleri henüz birinci yılını doldurmadan boşandığı reklamcı eşi Melek Angun’a şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılandığı davada “eşe karşı kasten yaralama” suçundan 3 bin liralık para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Oktay Kaynarca muhteşem bir düğünle evlendiği reklamcı eşi Melek Angun ile evlilikleri birinci yılını doldurmadan karakolluk olmuştu. Melek Angun, 15 Mayıs’ta karakola giderek bir süredir ayrı yaşadığı eşi Oktay Kaynarca’nın işyerine gelip yumruk attığını, saçını çekip tartakladığını ve boğazını sıkarak “Seni öldüreceğim, boynunu kıracağım” şeklinde tehdit ettiğini iddia etti. Melek Angun aynı zamanda eşi hakkında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 3 aylık uzaklaştırma kararı aldırdı. İki hafta sonra da İstanbul Aile Mahkemesi’nde eşiyle “anlaşmalı” olarak boşandı.

KAYNARCA HAKKINDA 6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Oktay Kaynarca hakkında “kasten basit yaralama”, “hakaret” ve “tehdit” suçlarından 1 yıl 4 aydan 6 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz Aralık ayında yapılan duruşmada ifade veren Melek Angun, yaşadığı kızgınlık ve duygusallıkla şikayetçi olduğunu, sonra da eşiyle barışıp anlaşmalı olarak boşandıklarını ifade etti.

EŞE KARŞI ŞİDDETTEN CEZA ALDI

İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen karar duruşmasına avukatı Ramazan Bulut ile birlikte duruşmada bulunan Oktay Kaynarca, hakkındaki iddiaları reddetti. Eski eşinin anlattığı gibi olay sonrası yaşadığı hezeyanla bu iddialarda bulunduğunu belirten sanık Oktay Kaynarca, “Böyle bir şey olmadı. Kendimi savunma amacıyla engellemeye çalıştım, çünkü kontrol edilemez haldeydi” dedi. Mahkeme yargılama sonucunda hakaret suçundan şikayetten vazgeçildiği için düşme, tehdit suçundan beraat, eşe karşı kasten yaralama suçundan 3 bin TL para cezasına çarptırdı.

ESKİ CEZASINI DA ÇEKECEK

Mahkeme ayrıca ünlü oyuncunun 4 yıl önce Beykoz Sulh Ceza Mahkemesi tarafından “kasten yaralama” suçundan verilen cezayla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını hatırlatarak ihbarda bulunulmasına karar verdi. Ünlü oyuncu 2006 yılında Beykoz Anadolu Kavağı’nda yemek yerken görüntülendiği gerekçesiyle 4 magazin muhabirini dövdüğü iddiasıyla sanık olmuş, 2010 yılında sonuçlanan davada 1800 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. 5 yıllık denetimli serbestlik süresine uymadığı için her iki cezayı da çekecek olan Kaynarca’nın temyiz hakkı bulunuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!