"Çevreci profesör" karakolluk oldu

Güncelleme Tarihi:

Çevreci profesör karakolluk oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 20:02

Prof. Dr. Kural, Beyoğlu'nda sokak hayvanlarına su ve yiyecek verdiği sırada bir vatandaşla tartışırken, taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu

Haberin Devamı

Galatasaray Hamamı'nın bulunduğu Turnabaşı Caddesi'nde sokak hayvanlarına su ve yiyecek veren Kural, bu sırada bir kişiyle tartışma yaşadı. Tartışmanın ardından Orhan Kural ile diğer kişi, Taksim Polis Merkezi'ne giderek birbirlerinden şikayetçi olduklarını beyan etti.

Daha çok sigara karşıtı eylemlerle gündeme gelen Kural, sokak hayvanları için sokağa su ve yiyecek bıraktığını belirterek, bu sırada yoldan geçen bir kişinin kendisine laf atarak sataştığını söyledi.

Tartıştığı kişinin kendisine, "Dünyada bu kadar insan ölüyor, sen hayvanlarla mı uğraşıyorsun?" dediğini anlatan Kural, "Ben de karşılık olarak, 'Mısır'da, Suriye'de olanlara üzülüyorum ama bunların sokak hayvanlarıyla ne ilgisi var?' dedim. Ben hayvanları seviyorum. Bir şekilde sokağa atılmış hayvanlara yardım ediyorum. Tartıştığım kişiye bilerek, 'Hayvan oğlu hayvan' dedim. O da üzerime yürüyerek beni darbetmeye çalıştı. Araya girenler oldu. Karakola geldik, karşılıklı olarak birbirimizden şikayetçiyiz. Ben söylediklerimi hakaret olarak görmüyorum. Nasıl 'aslanım, kaplanım' dediğimizde bu iyi bir şey oluyorsa, nasıl 'kuzucuğum' dediğimizde bu hakaret olmuyorsa, bana göre 'hayvan oğlu hayvan' ya da 'öküz oğlu öküz' de hakaret değil" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!