Çevre Bakanı: O plajı boşaltın

Güncelleme Tarihi:

Çevre Bakanı: O plajı boşaltın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 01:07

DENİZ kaplumbağalarının üreme alanı olan İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine sahip olduğu iddiasındaki DALÇEV A.Ş, 11 Mayıs’ta 25 kişilik ekiple plaja girip yerleşmişti.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı adına 16 Mayıs’ta Muğla Valiliği’ne gönderilen yazıda plajın kolluk kuvvetiyle boşaltılması istenmişti. Muğla Valisi Amir Çiçek, 23 Mayıs tarihli cevap yazısında DALÇEV ile imzalanan sözleşmenin geçerli olduğuna dair Yargıtay kararına dikkat çekti. Tahliye durumunda hukuki sorumluluk altına girileceği uyarısı belirtildi. Vali ayrıca DALÇEV’in Muğla İdare Mahkemesi’ne açtığı davanın reddedildiği de vurgulandı ve şirkete plajda işletme hakkı tanınmayacağı vurgulandı.

AVUKAT Berna Babaoğlu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu plajın kamu eliyle yönetileceği sözü verildi. Bu sözün ve valiliğin kendileri için bağlayıcı olan İdare Mahkemesi kararlarını yerine getirmesi için İztuzu Kurtarma Platformu olarak eylem ve basın açıklaması yapacağız. Özel bir şirketin plajda çalışmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!