Çek senet baskını

Güncelleme Tarihi:

Çek senet baskını
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 01:20

İstanbul’da paravan şirketler adına kestikleri çeklerle yaklaşık 150 milyon liralık vurgun yapan çeteye operasyon düzenlendi. 42 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

8 AY önce İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’ne karşılıksız çek kesen bir çete ile ilgili ihbar geldi. Yapılan araştırmada çete, işsiz kişiler üzerine paravan şirketler kuruyordu. Kurulan şirketler arasında küçük miktarlı alışveriş yapılıyordu. Bu yolla bankaların güveni kazanılıyordu. Daha sonra hedef şirket tespit edilerek çekle ürün satın alınıyordu.


‘BATTIK, DAĞILDIK’


Alınan ürün piyasaya sürülüyor, çekle ürününü satan şirket parasını alamıyordu. Çete, sahte çekler de yapıyor ve bunlarla da piyasayı dolandırıyordu. Mağdur bazı şirket sahipleri, şirketlerinin battığını, ailelerinin dağıldığını gözyaşları içerisinde anlattı. Ekonomik Suçlar Büro Amirliği dün 50 adrese operasyon düzenledi. Elebaşı Yılmaz K.’nın da aralarında olduğu 42 kişi gözaltına alındı. Aramalarda binlerce sahte çek ele geçti. Çetenin iki numarası Sadrettin A. ile birlikte 8 kişi aranıyor. Polis mağdur şirketlerin sayısının 100’ü aşabileceğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Eğlence dünyasından bir şüpheli

Bir dönem bar işletmeciliği ile adından sıklıkla söz ettiren Özlem B.’nin de çetenin iki numaralı ismi Sadrettin A.’yla bağlantısı tespit edildi. Gözaltına alınan kadının karşılıksız çıkan boş çek yaprağı sattığı iddia edildi.


Sonucunda cinayet bile işlendi

EYLÜL ayında, Bahçelievler’de galerici Özgür Yalçınkaya’nın ortağı tarafından öldürülerek Çatalca’da villaya gömülmesi olayında da çetenin verdiği karşılıksız çeklerin etkili olduğu, ortakların bu çekler nedeniyle aralarının bozulduğu öne sürüldü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!