Çeçen kadınların 'seks için Suriye'ye gittikleri' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Çeçen kadınların seks için Suriyeye gittikleri iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 11:13

İran'ın Fars haber ajansının iddiasına göre 90 kadar Çeçen kadın, Suriyeli isyancılarla birlikte olmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçti.

Haberin Devamı

Ajans, kendi görüştüğü kaynaklara dayandırdığı haberinde İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinin vatandaşı olan 90 kadar Çeçen kadının Vahhabi müftüleri tarafından verilen 'geçici evlilik fetvası' uyarınca Suriye'ye gittiğini iddia etti.

Haberde, söz konusu kadınların Suriye'ye gitme sebebi, Suriyeli isyancılarla birlikte olmak veya 'seks cihadı' olarak gösterildi. İddiaya göre bu kadınlar önce İstanbul'dan Hatay'a gidip oradan da Suriye'ye geçti. Ajans, 90 Çeçen kadının dün Suriye'ye gittiğini öne sürdü.

Çeçenlerin Suriyeli isyancılara destek vermek üzere daha önce de Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiği iddiaları basında yer almıştı. Ancak şimdiye kadar Çeçen kadınlarla ilgili böyle bir iddia dile getirilmemişti. Buna rağmen Vahhabi müftülerin özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki ülkelerden kadınların Suriyeli isyancılara 'seks cihadı' için gönderilmesi amacıyla fetvalar çıkardığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!