Çat-kapı infaz karar aşamasında

Güncelleme Tarihi:

Çat-kapı infaz karar aşamasında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2001 00:00


ADANA, (DHA)

Adana'da DHKP/C örgütü üyelerinin barındığı iddia edilen hücreevine 1999 yılının 9 Ekim gecesi yapılan operasyonda, örgüt üyesi Erdinç Aslan ile aynı katta yanlışlıkla temizlik işçisi Murat Bektaş'ı öldürdüğü iddia edilen 6 polis memuruyla ilgili açılan dava karar aşamasına geldi.

Adana 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan polis memurlarından Nurettin Bülbül, Haydar Erol, Ali Erdurucan ve Fevzi Mustan katıldı. Eyüp Yalçınkaya ile tayini çıkan Muammer Topaç ise gelmedi. Operasyonda öldürülen temizlik işçisinin eşi Kezban Bektaş, annesi Fikriye ve Ali Bektaş ile DHKP/C örgüt üyesi olduğu ileri sürülen Erdinç Aslan'ın babası Garip ile ablası Gülay Aslan da duruşmaya katıldı.

19 Şubat 2001'de olay yerinde yapılan keşifte bilirkişilerin mahkemeye sunduğu, operasyonda evdeki kişilerin sadece silüetinin görülebileceği ve polislerin rastgele hedef gözetmeden ateş etmiş olabilecekleri yönündeki raporu hakkında, öldürülen Bektaş ve Aslan ile sanık polislerin avukatlarına görüşleri soruldu. Bektaş ve Aslan'ın avukatı Alper Saral, bilirkişi raporu hakkındaki görüşlerini esas hakkındaki görüşleri ile birlikte bildireceklerini söyledi.

Polis memurlarının avukatı Veysel Güler ise, bilirkişi raporuna bir diyeceklerinin olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, taraflara esas hakkındaki görüşlerini bildirmeleri için duruşmayı 30 Nisan'a erteledi.

HAPİS İSTENİYOR

9 Ekim 1999'da Sarıçam mahallesi 24. Sokak'ta yapılan operasyonda DHKP/C örgüt üyesi olduğu ileri sürülen Erdinç Aslan ile aynı kattaki başka bir dairede yaşayan temizlik işçisi Murat Bektaş'ı yanlışlıkla öldürdükleri iddia edilen 6 polis memuru, ``Kasten adam öldürmek, kanuni muafiyet sınırlarının aşılması'' suçlarından yargılanıyor.

Murat Bektaş'ı yanlışlıkla öldürdüğü iddia edilen polis memurlarından Ali Erdurucan, Haydar Erol, Eyüp Yalçınkaya ve Nurettin Bülbül'ün TCK'nın 448, 463, 251, 31, 33, 40. maddeleri uyarınca her biri için ayrı ayrı 24 ile 30 yıl arasında, örgüt üyesi Erdinç Aslan'ın öldürülmesine katılan polis memurları başkomiser Fevzi Mustan ile Muammer Topaç ise TCK'nın 49, 50, 251 ve 40. maddelerine göre 6 ile 15 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!