Çankırı'da korkunç kaza! TIR, otomobilin üzerine devrildi: 4 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 12:45

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde TIR, arızalandığı için yol kenarında duran otomobilin üzerine devrildi. Korkunç kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 2’si polis 3 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybeden 4 kişinin aynı aileden olduğu ortaya çıktı. Bursa'dan Samsun'a giderken yolda kalan otomobilin sürücüsü Mehmet Adem, babası Abdurrahman Adem, annesi Tokezban Adem ve kız kardeşi Yurdagül Davan hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kaza, İstanbul-Samsun kara yolu Çerkeş Göynükçukuru köyü mevkisinde meydana geldi. Seyir halindeyken arızalanan otomobili, sürücüsü tarafından yol kenarında durduruldu. Sürücünün haber vermesi üzerine gelen polis ekibi yol güvenliği için çalışma yaptı. Bu sırada aynı yönde giden yabancı uyruklu S.N. yönetimindeki TIR, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, otomobilin üzerine devrildi.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 3 KİŞİ YARALANDI

Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 2'si polis 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine çok sayıda polis, AFAD ve sağlık ekibi kaza yerine sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Çankırıda korkunç kaza TIR, otomobilin üzerine devrildi: 4 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı

Haberin Devamı

ÇANKIRI VALİSİ TAŞOLAR'DAN AÇIKLAMA

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, kaza yerinde inceleme yaparak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Taşolar, kazanın Karabük-Çankırı il sınırında meydana geldiğini, 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını belirtti. Taşolar, "Yaralılardan 2'si polis memuru arkadaşımız, Karabük'te tedavi altındalar. Olay yerinde savcımız, emniyetimiz, jandarmamız ve diğer görevliler incelemelerini yapıyor. Trafiği çok şükür, kontrollü olarak açtık şu anda, araç seyri devam ediyor. İncelemeler bittikten sonra daha ayrıntılı bilgi vereceğiz" dedi.

KAZADA ÖLEN 4 KİŞİ AYNI AİLEDEN

Kazada hayatını kaybeden 4 kişinin aynı aileden olduğu ortaya çıktı. Bursa'dan Samsun'a giderken yolda kalan otomobilin sürücüsü Mehmet Adem, babası Abdurrahman Adem, annesi Tokezban Adem ve kız kardeşi Yurdagül Davan hayatını kaybetti.

Kazada, devrilen mutfak eşyası yüklü Gürcistan plakalı TIR'ın şoförü Shota N. ile yol güvenliği almak için kaza yerinde bulunan Çerkeş Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nde görevli trafik polisleri D.G. ve B.K. ise yaralandı.

Kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından TIR şoförü Çerkeş Devlet Hastanesi'ne, trafik polisleri ise Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Devrilen TIR ve hurda yığınına dönen otomobilin yoldan kaldırılmasının ardından yaklaşık 5 saat tek taraflı ulaşıma kapanan kara yolu tekrar açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!