Büyükçekmece Belediyesi’ne yapılan operasyonda 8 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece Belediyesi’ne yapılan operasyonda 8 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 07:00

İstanbul Büyükçekmece Eskice Mahallesi’nde bulunan 140 villanın imarında usulsüzlük yapıldığı yönünde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 18 Ocak’ta yapılan operasyonda, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır’ın da aralarında bulunduğu 7’si belediye personeli olmak üzere toplam 21 kişi, ‘Nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtekarlık’ suçlarından gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklandı.

Haberin Devamı

Tutuklananlar arasında inşaat firması sahibi Ali G. ile Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Abdurrehim Çakır da bulunuyor.

Öte yandan Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yıkılması için İstanbul Valiliği’ne yazı gönderilen 140 villa ile ilgili de yeni bilgiler ortaya çıktı. Villaların hiçbir temel atılmadan yapıldığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerin yapılmadığı belirlendi. Usulsüz yapılan inşaata belediye personeli tarafından rüşvet karşılığında inşaat ruhsatı verildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!