Büyük Kulüp'te başkanlık yarışı

Güncelleme Tarihi:

Büyük Kulüpte başkanlık yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 23:08

135 yıllık Büyük Kulüp Derneği, 21 yıl başkanlık yapan Duran Akbulut’un vefatı sonrasında yeni başkanını ve yönetim kurulu üyelerini seçmek üzere yarın seçime gidiyor. Seçimde iki aday ve listeleri yarışacak.

Haberin Devamı

Başkan adaylarından armatör Gündüz Kaptanoğlu, “Öncelikli hedefimiz kulübü, kurumsal bir yapıya kavuşturmaktır” mesajı vererek şunları söyledi: “Adı gibi büyük olan kulübümüzün daha iyi yönetilmesi ve kurumsal bir yapıya kavuşması gerektiğine ekibimle birlikte inanıyorum. Maalesef kulübümüz eski şaşaalı günlerini arıyor. 1882’de kurulan Büyük Kulüp’ün üyesi olmak demek çok prestij kazandıran bir şeydi. Kulüp üyelerinin çoğu birbirini tanırdı. Bir aile gibiydik. Şimdilerde artan üye sayısı, değişen şartlar ve yönetim anlayışındaki önemli hatalar nedeniyle o eski günler kayboldu.”

ŞEFFAFLIK HEDEFİ
Gündüz Kaptanoğlu, hedeflerini ise şöyle özetledi: “Öncelikli hedefimiz kulübü, kurumsal bir yapıya kavuşturmaktır. Diğer bir hedefimiz şeffaflık. Tüm faaliyetlerimizi ve bütçe yönetimimizi şeffaf hale getireceğiz. Genişleme ve geliştirme yatırımlarımızı mutlaka ortak akıl ile oluşturacağımız fizibilitelere göre yapacağız. Üyelerimizin sahip olacağı üye kartı ile kulübün tüm alanlarında ödeme yapmaları sağlanacaktır. Ulusal ve uluslararası etkinlikleri daha yararlı ve verimli hale getireceğiz.”Sosyal sorumluluk faaliyetlerinin de önünü açacaklarını dile getiren Gündüz Kaptanoğlu, “Eğitime katkıyı artıracağız. Sosyal sorumluluk projeleri ile topluma faydalı olacağız” dedi.

ZENGİN YÖNETİM KURULU
Kaptanoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle ilgili şunları söyledi: “Biz bu seçime 11 asil 7 yedek üye ile giriyoruz. Aslında yönetim kurulu üye adaylarımız dışında çok zengin bir görünmeyen yönetim kurulumuz var. Bu geniş kadromuzla kulübümüzü yöneteceğiz. Yönetim kurulu asil üye adaylarımız ise şöyle: Anadolu Yakası İnşaatçılar Derneği Başkanı Melih Tavukçuoğlu, emekli koramiral Atilla Kıyat, piyanist–devlet sanatçısı Prof. Dr. Mehveş Emeç Birol, Galatasaray Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, sanayiciler Ali Kösedağ ve Aslan Gülçiçek, işadamları Mak. ve End. Y.Müh. M.Erkan Ülker ve Nevhan Gündüz, yatırım ve iş geliştirme yöneticisi Murat Asım Kıncal, genç işkadınlarımızdan Simla Türker Bayazıt.”

'HEDEF ÜYE MUTLULUĞU'
Diğer aday Metin Baylav ise 36 yıldan beri büyük bir tutkuyla üyesi olduğunu söylediği kulübün başkan adayı olarak hedeflerini şöyle açıkladı: “Bana ve yönetim kurulumuza bu onurlu görevi verdiğiniz takdirde kulübümüze en iyi hizmetleri vermeye devam edeceğimden emin olabilirsiniz. İlk hedefim üye mutluluğudur. Sevgi, saygı dolu, tüzük ve kurallar içinde Büyük Kulüp ailesinin layık olduğu üst düzey bir sosyal yaşam için çalışılacak ve bu yaşam titizlikle korunacaktır. Üyelerimizden gelen her isteği mutlaka çözmeye çalışırım.” 

BAKMADAN GEÇME!