Büyük değişim 2050'de

Güncelleme Tarihi:

Büyük değişim 2050de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘Göklerden büyük ve korkunç bir kral gelecek...’’ Bütün zamanların en olağanüstü kahini olarak dünya tarihine imzasını atan Nostradamus, bu sözleri 1999 yılı için söylüyor. 1500'lü yıllarda Fransa'da yaşayan ünlü kahin, astrolog ve doktor Nostradamus, 20. ve 21. yüzyıllar için başka kehanetlerde de bulunuyor.

Kehanetlerini son derece gizemli ve sembolik bir dille dörtlüklere döken ve yazdığı 965 dörtlük 10 cilt halinde yayınlanan Nostradamus'un bugüne kadar pek çok şeyi önceden bildiğine inanılır. En büyük şöhretini Kral Henry'nin öleceğini üç yıl önceden söylemesiyle yapar. Ayrıca, kraliyet hakkında söyledikleri de ilginç bir biçimde aynen gerçekleşmiştir.

Fakat, daha da ilginci ölümünden yüzlerce yıl sonrası için ön gördüğü olayların meydana gelmiş olması: Mesela Papa suikastıyla ilgili yazdıkları, Hitler'den ‘‘dünyayı kana boğacak Hister’’ diye sözetmesi... Sonra, ‘‘İki kentin kapısında ve içinde, hiç görülmedik iki salgın olacak/ Açlık da hastalığın içinde, bir tek demir hariç, sonunda/ Ölümsüz Tanrı'ya imdat diye haykıracaklar...’’ demesi... Yorumcular bu dörtlüğün kanser ve AIDS hastalıklarını anlattığını iddia ediyorlar. Ancak, henüz bilinmeyen bambaşka bir hastalık da olabilir. Özellikle yoksulluğun beslediği bir hastalık.

Bu ciltlerin tamamı üzerinde çalışan pek kimse yoksa da çeşitli yorumcular bu dörtlüklerin bir kısmı üzerinde değişik zamanlarda çalışmışlar. Hala, özellikle 21. Yüzyıl'ı anlatan dörtlükleri çözümlemeye çalışan pek çok kişi var. İşte Nostradamus'un, tam 400 yıl önce, 21. Yüzyıl için söylediklerinden bazıları:

21 YÜZYIL: KOVA ÇAĞI

‘‘İlahi eylem yeri ve göğü içeren maddeyi verecek,

Mistik eyleme okült altın akacak.

Vücut, ruh ve zihin hepsi birden güçlüdür.

Her şey gökyüzündeki taht gibi ayaklarının altındadır.’’

Bu dörtlüğün yorumunu ayrıntılarıyla yapmaya kalkarsak küçük bir kitap olabilir. Ancak, kısaca Kova Çağı'nın bütün özelliklerini sembolik bir ifadeyle anlatıyor, diyebiliriz. Yani eski bilgilerin bütün olarak değişmesi, Balık Çağı'nın kör inançları döneminin tamamen kapanıp bilimsel bir bakış açısının hakim olması sözkonusu. Bu demektir ki, köklü ve büyük değişimler dönemine giriyoruz. 2000, Balık Çağı'nın yani kör inançların bittiği tarih. Ancak, 1950-2050 arası Balık-Kova Çağlarının içiçe geçtiği bir dönem. Bu da şu anda büyük bir kaos içinde olduğumuzu ancak 2050'den itibaren bilimin altın çağını yaşamaya başlayacağımızı gösteriyor.

‘‘Çiçekler (ya da hastalıklar) geçip dünyayı küçültüyor.

Uzun süre barış yaşanıyor

Yolculuklar yapılıp gökyüzü, deniz ve toprak kucaklanıyor,

Sonra savaşlar yeniden başlıyor.’’

1960'lı yılların Çiçek Çocukları'nı hatırlatır bir giriş yapılıyor. Yolculuklarla ilgili cümlesi '80'li yılların sonunda başlayan dünyanın küçülmesi sürecine işaret ediyor.

‘‘More yasasının çöktüğü görülecek.

Çok daha baştan çıkarıcı bir tane daha,

İlk fire veren Dinyeper olacak.

Armağanlarla ve dillerle daha da baştan çıkarıcı bir şey.

Yorumcular, bu dörtlükten sistemlerin ve kanunların çöktüğü sonucunu çıkarıyorlar (Şu sıralar olduğu gibi). Tabii bu arada Sir Thomas More'un ütopyalarını da bir kenara bırakamayız. Ne var ki, Nostradamus bütün bunların çöktüğünü söylüyor. Belki de dağılan Eski Sovyetler Birliği'nden bahsediyor. Aşağıdaki dörtlük ise bunun devamı niteliğini taşıyor:

‘‘Bir gün iki büyük usta dost olacak.

Büyük güçlerinin daha arttığı görülecek.

Yeni dünya (Amerika) gücünün doruğunda olacak.

Numara kan adamına bildirilecek.’’

KORKUNÇ KRAL KİM?

Nostardamus'un 21. Yüzyıl'la ilgili hastalıklar, ihtilaller, savaş, barış, hatta kadının ön plana çıkacağına dair kehanetleri de var. Ancak, bunların arasında pek nadir olarak yıl belirttiği bir dörtlük bulunuyor ki, bütün dünyanın gözü şimdi ona çevrilmiş ve hemen bütün yorumcular üzerinde çalışıyor:

1999 yılı yedi ay, göklerden büyük ve

korkunç bir kral gelecek,

büyük Angoulmois Kralını diriltecek önce sonra,

Mars mutluluk içinde hüküm sürecek

21. Yüzyıl'ın sonuna denk gelen bu tarihte ay da belirtilmiş. 1999 yılının Temmuz ayı. Ve bu tarihte astrolojik açıdan gökyüzünün konumu oldukça ilginç.

Yorumcuların bir kısmı, bu tarihi dünyanın sonu, hatta kıyamet günü olarak tanımlıyorlar (Oysa Nostradamus'un dörtlüklerinde 7000 yıllarından da sözediliyor).

Bazı yorumcular ise bu dörtlüğü ‘‘Tanrı'nın değişimi’’ olarak yorumluyor ve diyorlar ki; ‘‘Artık kör inançların Tanrısı yerine analitik, çözümcü ve soruları cevaplayan bir Tanrı vizyonuna ulaşılacak.’’ Evet, bu Tanrının ortaya çıkacağı yer de New York. Çünkü, ‘‘Angoulmois Kralı’’nın Manhattan'ın eski adı olduğunu savunuyor ve korku veren bir liderin New York göklerinden geleceği ve Manhattan'ın da ortaya çıkacağı şeklinde yorumluyorlar.

Astrolojik açıdan 1999 Temmuzu'nda Mars, Jüpiter ve Neptün arasında ‘‘T kare’’ oluşuyor. Yani Mars ile Jüpiter birbirine 180 derecelik sert açı yaparken Neptün her iki gezegene de 90 derecelik açı yapıyor. Bu oldukça sert ve güçlü bir enerjinin açığa çıkacağını gösteriyor. Ayrıca, Satürn, Uranüs arasında 90 derecelik sert açı meydana geliyor. Bütün bunlar yanılgılar, baskılar ve başkaldırının ortaya çıkartacağı bir karışıklığa işaret edebilir. ‘‘Göklerden gelen büyük ve korkunç kral’’ tamamen dünyayı etkisi altına alan yıldızların astrolojik konumu olsa gerektir. Ve tabii buna bağlı olarak yeni bir liderin uyanışını da bildirmektedir.

Bu tarihteki gökyüzünün konumu, Türkiye'nin astrolojik doğum haritasını da etkiliyor. Bu nedenle, Türkiye'nin Kova Çağı'nın bu geçiş döneminde büyük karışıklıklarla birlikte çok önemli bir rol üstleneceği söylenebilir.

Aynı zamanda parfüm ve reçel uzmanı

Nostradamus, ilk bilgileri dedesinden öğrenmiştir. Yunanca, Latince, İbranice ve Copernicus teorilerini içeren astronomi-astroloji bilgileriyle büyümüştür. Avignon ve Montpellier üniversitelerinde eğitim almış ve tıp alanında uzmanlaşarak doktor olmuş, kariyer yapmak yerine sokak sokak dolaşarak hastaları tedavi etmiştir. O sıralarda yaygın olan veba hastalığı üzerinde alışılmamış yöntemler kullanarak adını duyurmuştur.

Nostradamus, yaşadığı dönemde doktor olarak adını duyurduğu gibi, parfüm ve reçelleriyle de ün kazanmış biridir fakat asıl şöhretini kehanetleriyle elde etmiştir. Kehanetlerinin bir kısmı daha yaşadığı dönemlerde gerçekleşen Nostradamus, özellikle Kraliçe Catherine de Medicisi için özel incelemeler yapar. Üstelik kraliyet ailesinin kötü bile olsa geleceğiyle ilgili söyledikleri ön gördüğü biçimde aynen gerçekleşir. Bunun üzerine Kraliçe tarafından ödüllendirilir. Böylece daha yaşarken hem büyük bir ün hem de servet kazanır.

Nostradamus, kendi ölümünü de 141. kehanet olarak şöyle yazar;

‘‘Kralın armağanını aldıktan sonra/Bir saray dönüşü, verecek son soluğunu/En sevgili dostları, yakınları yatağının/ Ve sedirin başında, ölmüş bulacaklar onu.’’

Ölümünden bir gece önce papaza söylediği gibi aynı biçimde 1 Temmuz 1566 gecesi 62 yaşındayken ölür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!