Bursa'da görev şehidi 4 itfaiyeciye son veda

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2022 11:38

Bursa'da kaza ihbarına giderken geçirdikleri kaza sonucu hayatını kaybeden 4 itfaiye eri için Bursa Büyükşehir Belediyesi bahçesinde binlerce kişinin katıldığı tören düzenlendi. Tören Bursa protokolü olmak başta olmak üzere, çevre illerde görevli çok sayıda meslektaşları katıldı. Törende Aydın Doğru’nun (42) oğlu Halit Doğru (13), babasının tabutunun başında gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Bursa'da dün sabah saatlerinde, 112 acil çağrı merkezine gelen sıkışmalı kaza ihbarını değerlendiren ve olay yerine gitmek üzere 16 RK 960 plakalı araçla yola çıkan 4 kişilik itfaiye ekibi olay yerine 200 metre kala yolun kaygan olması sebebiyle aracın kontrolünü kaybederek şarampole yuvarlandı.

İtfaiye aracını bekleyen sağlık ekipleri kazayı görünce takviye ekip istedi. İlk kazada araçta sıkışan kişilere müdahalelerini yapan ve hayatî tehlikesinin olmadığını belirleyen sağlık ekipleri, hemen itfaiye ekiplerinin yardımına koştu. Kazada itfaiye çavuşu İsmail Kaya, itfaiye eri Sinan Amil, itfaiye şoför Aydın Doğru, şoför Yunus Akşit hayatını kaybetti.

Bursada görev şehidi 4 itfaiyeciye son veda
Olay yerine çok sayıda jandarma, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Bursa-Orhaneli yolu yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemelerinin ardından itfaiye personellerinin cansız bedenleri Orhaneli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

BİNLERCE VATANDAŞIN KATILIMIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

Kazada ölen itfaiyecilere Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler gasilhaneye oradan da tören yapılmak üzere Bursa Büyükşehir Belediye binasına getirildi.

Bursada görev şehidi 4 itfaiyeciye son veda

Bursa Büyükşehir Belediyesi binasının bahçesinde düzenlenen törende, Bursa protokolü başta olmak üzere, çevre illerden de çok sayıda itfaiye ekibi katıldı.
Bursada görev şehidi 4 itfaiyeciye son veda

Binlerce vatandaşında katıldığı törende 4 itfaiye erinin cenazesi yapılan dnuaların ardından toprağa verilecekleri Orhaneli ve Kestel ilçesine yolcu edildi.
Bursada görev şehidi 4 itfaiyeciye son veda

İtfaiye erleri İsmail Kaya Orhaneli Merkez Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Orhaneli Mezarlığına, Yunus Akşit Orhaneli Karaoğlanlar Mahallesi'nde, Aydın Doğru Orhaneli Akçabük Mahallesi'nda, Sinan Amil ise Kestel Selahattin Yıldız Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kestel merkez mezarlığına defnedilecek. 

Haberin Devamı

'ACIMIZ ÇOK BÜYÜK'

Kazada hayatını kaybeden itfaiyeciler için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde tören düzenlendi. Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İYİ Parti Grup Başkan Vekili İsmail Tatlıoğlu, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile hayatını kaybeden itfaiye personellerinin yakınları, itfaiyeciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bursada görev şehidi 4 itfaiyeciye son veda

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Keşke, böyle bir tören için bir araya gelmeseydik. Acımız gerçekten çok büyük. Kelimeler kifayetsiz, sözlerin tarifi yok. Dün sırf bu memleketin ihtiyaçları için sel, yangın, trafik kazası, arama kurtarma ve her türlü sıkıntıya müdahale eden arkadaşlarımız sabah 7-8'de evlerinden çıktılar ve görevleri başındaydılar. Maalesef bir elim kazaya müdahale etmek adına görevleri başında olan kardeşlerimizi şimdi hep beraber Hakk’a uğurluyoruz. Biz onlardan razıyız, Rabb'im de onlardan razı olsun. Acıyı tarif etmek gerçekten mümkün değil. 4'ünü de yakından tanıdığım, pırıl pırıl kardeşlerimizdi. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Allah böyle bir acıyı bir daha bize yaşatmasın. Şehitlerimizin emanetleri bizim emanetimizdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Haberin Devamı

OĞLU TABUTUN BAŞINDA AĞLADI

Törende Aydın Doğru’nun oğlu Halit Doğru (13) babasının tabutunun başına gelerek dua etti. Halit Doğru, babasının tabutunu okşayıp fotoğrafına baktı. Kazada hayatını kaybeden itfaiyecilerin yakınlarının da ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Bursada görev şehidi 4 itfaiyeciye son veda

İsmail Kaya için Orhaneli Merkez Camisi'nde, Yunus Akşit için Orhaneli Karaoğlanlar Mahallesi Camisi'nde, Aydın Doğru için Orhaneli Akçabük Mahalle Camisi'nde, Sinan Amil için ise Kestel Selahattin Yıldız Camisi'nde öğlende cenaze namazı kılınacak. Namazın ardından 4 itfaiye personeli toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!