Bozdağ'a yanıt: Can Dündar mı PKK’lı

Güncelleme Tarihi:

Bozdağa yanıt: Can Dündar mı PKK’lı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2016 19:48

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı ‘teröristleri ziyaret’ polemiği sürerken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “CHP’liler cezaevinde 81 teröristi ziyaret etti” sözleri tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

Haberin Devamı

 TBMM Cezaevi Alt Komisyonu üyesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bozdağ’ın sözlerine tepki göstererek, 2016 yılında bireysel olarak sadece gazeteci Can Dündar, Erdem Gül ve akademisyen Esra Mungan’ı ziyaret ettiklerini anlattı.

CHP’li Ağbaba, “2016 yılında cezaevinde gazeteci Can Dündar, Erdem Gül ile tutuklu akademisyenleri ziyaret ettik. Hatta yayınlanan listede yer alan bazı arkadaşların hiç cezaevi ziyareti olmadı. Ben de saydığım üç ismi ziyaret ettim. PKK’lı dedikleri Dündar, Gül ve Esra Mungan olmalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘hastanede ziyaret ettiler’ diyerek yalan söylerken, Bakan Bozdağ bu yalanı düzeltmek yerine daha büyük bir yalanla iftira atıyor” dedi.

BU HAFTA DA GİDİLECEK

Ağbaba, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun alt komisyonu olan, AK Parti’li Mehmet Metiner başkanlığında çalışan Tutuklu ve Hükümlü Hakları Alt Komisyonu’nun, 16 Haziran’da Kırıkkale Cezaevi’ne, 24 Haziran’da da İzmir Şakran Cezaevi’ne giderek incelemelerini sürdüreceğini belirtti. Ağbaba, “Bu iki cezaevinde de terör suçlusu tutuklu ve hükümlüler ağırlıklı. Yine gidip görüşmeler yapacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!