BM'nin kimyasal raporu tamam

Güncelleme Tarihi:

BMnin kimyasal raporu tamam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 02:16

Suriye'de kimyasal silahlar kullanılıp kullanılmadığnı belirlemekle görevli BM denetçiler heyeti raporunun tamamlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

AP haber ajansına konuşan, heyet başkanı Ake Sellstrom, Suriye'ye ilişkin raporunu tamamladığını ve New York'ta bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a bu hafta sonu teslim edeceğini söyledi.

Raporun tam olarak ne zaman açıklanacağı konusunda bilgi sahibi olmadığını belirten Sellstrom, raporun sonuçlarına ilişkin açıklamada bulunmayacağını sözlerine ekledi. AP'ye konuşan iki BM diplomatı ise ise Ban'ın raporu BM Güvenlik Konseyi'ne Pazartesi günü sunmasının beklendiğini söyledi.

Suriye'de incelemelerde bulunan BM denetçiler heyeti, bu ülkede ölümcül kimyasal maddeler kullanılıp kullanılmadığını belirlemekle görevli bulunuyor. Ancak bu maddelerin kimler tarafından kullanıldığını belirlemek heyetin görev kapsamı içinde yer almıyor.

BAN'IN GÖRÜŞÜ KİMYASAL KULLANILDIĞI YÖNÜNDE

Haberin Devamı

AA'nın haberine göre, BM Genel Sekreteri Ban ise dün yaptığı açıklamada, BM kimyasal silah inceleme raporunun Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönünde olacağına inandığını belirtti.

Ban, Uluslararası Kadın Forumu'nda yaptığı konuşmada, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı tartışmalarına değinerek, rapora ilişkin görüşlerini ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban, "Raporu almadan kamuoyuna açık bir şekilde söyleyemesem de raporun, kimyasal silah kullanıldığı yönünde olacağına inanıyorum" dedi. Ban, konuşmasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'in Suriye'de insanlığa karşı birçok suç işlediğini de dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!