Biri maviden biri turuncudan

Güncelleme Tarihi:

Biri maviden biri turuncudan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 22:39

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK’nın sözde orta saha sorumluları ‘Azad Sised’ kod adlı Ekrem Güney ile ‘Çektar’ kod adlı Ahmet Talva öldürüldü. İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan teröristler listesinde Ekrem Güney ‘mavi’ listede, Ahmet Talva ise ‘turuncu’ listede yer alıyor. Talva’nın Binbaşı Arslan Kulaksız ve Kurmay Binbaşı Ercan Kurt’un şehit edildiği saldırıları planladığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’da 1 Mayıs günü Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Aynı gece Hani ilçe karayolu üzerinde zırhlı polis aracına saldırı düzenlendi ve 3 polis ile bir kadın hâkim yaralandı. Diyarbakır Valiliği’nin açıklamasına göre, karakol saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın bir gün sonraki cenaze töreni sırasında teröristlerin yerleri tespit edildi. Lice ilçesinin kuzeyi Hedik ve Seyrek köyleri kırsalında 2 Mayıs’ta saat 14.00 sıralarında operasyon başlatıldı. Valiliğin açıklamasında, “Operasyonda 3 terörist ölü olarak ele geçirilmiş olup toplam 10’dan fazla terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir” denildi.

BAKANLIĞIN LİSTESİNDELER

Öldürülen teröristlerden 2’sinin PKK’nın üst düzey sorumluları olduğu bildirildi. Teröristlerden birinin PKK’ya 1992 yılında katılan Batman doğumlu ‘Azad Sised’ kod adlı Ekrem Güney, diğerinin ise PKK’ya 1993 yılında katılan ‘Çektar’ kod adlı Lice doğumlu Ahmet Talva olduğu bildirildi. Örgütün sözde orta saha sorumlusu olan iki teröristin Erzurum, Diyarbakır, Batman, Bingöl ve Muş’tan sorumlu olduğu kaydedildi. Terörist Ekrem Güney, İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan teröristler listesinin mavi kategorisinde bulunurken, Ahmet Talva ise turuncu kategorisinde yer alıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!