Bırakamadı

Güncelleme Tarihi:

Bırakamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 02:14

Kilis'te IŞİD militanlarınca şehit edilen Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin cenazesi Gaziantep’te, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde PKK’lılarca şehit edilen polis memuru Tansu Aydın’ın cenazesi ise Zonguldak’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit Astsubay için önce 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Annesini 3 yaşındayken, babasını ise 2013 yılında kaybeden şehidin eşi Seher Nane’nin hamile olduğu öğrenildi. Bir erkek bebek dünyaya getirmesi beklenen Seher Nane, eşinin doğacak çocuğuna kalp krizinden kaybettiği babası Alaattin’in adını vereceğini söyledi. Şehit Astsubay’ın cenazesi Arıl Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehit Tansu Aydın’ın cenazesi ise Diyarbakır Emniyeti önündeki törenle gözyaşları arasında memleketi Zonguldak’a uğurlandı. Cenaze töreninde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in konuşması sırasında sandalyede oturan şehit polisin mayıs ayında evlendiği Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın, diz çökerek dua etti. Kadın polislerin kaldırmasına izin vermeyen şehidin eşi, önce iki elini birleştirip başına götürdü, daha sonra secdeye varır gibi yere kapandı. Bu duayı defalarca tekrarlayan şehit eşi, cenazenin ardından gitmek isterken kadın polisler tarafından sakinleştirildi.

Bırakamadı
ŞEHİT POLİSİN EŞİ YÜREKLERİ DAĞLADI / Foto Galeri

Haberin Devamı

Haberin Devamı

7 KİŞİ DAHA SORGUDA


İKİ polis memurunun Şehit edilmesiyle ilgili soruşturmada bu sabah 2’si DBP yöneticisi 7 kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2’si HDP, 2’si ise DBP yöneticisi toplam 13 kişinin emniyetteki sorguları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!