Bir çete de Gebze’de çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bir çete de Gebze’de çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2006 18:14

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde tefecilik, adam kaldırma, gasp, zorla senet imzalatma gibi suçları işledikleri öne sürülen aralarında çete lideri olduğu belirtilen Semih Helvacı'nın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Polisin ‘anibal’ adını verdiği çete operasyonu kapsamında adı hayali ihracatla anılan Malatyaspor eski başkanı Turan Çevik'le birlikte 7 kişinin de arandığı bildirildi.

İstanbul, Kocaeli ve başka bölgelerde oluşturdukları organize suç örgütü sayesinde 10 trilyon liranın üzerinde haksız kazanç elde ettikleri belirtilen çeteyi çökertmek için 7 aydır istibharat çalışması yapan polis, kısa süre önce seri baskınlar düzenlemeye başladı. Operasyon kapsamında çetenin elebaşısı olduğu öne sürülen Semih Helvacı (29) ile çete üyeleri oldukları iddia edilen Levent Kurt (25), Sönmez Ocak (25), Eşref Yılmazkaya (34), Hasan Baş (28), Yaşar Tuncel (38), İsmet Demirtaş (32), Hakan Tat (29), Aslan Kaya (38), Kenan Koçak (37), Fuat Ocak (31), Volkan Karabıyık (23), Mustafa Sancak (25), Selami Tunç (25), Muhammet Sait özcan (33), Yılmaz Artış (34), Hüseyin Tat (34), Şener Tuzaktepe (33), Doğan Ergön (35), özkan Yılmaz (25), Cemalettin Yıldız (32), Tefik Erdoğan (47), Muhsin Şimşek (36) gözaltına alındı.
Zanlıların ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 8 tabanca, 1 av tüfeği, 1 askeri üniforma, çok sayıda tapu, senet ve çek ele geçirildi. Çete üyelerinin yasa dışı yollardan piyasadan topladıkları çek ve senetleri hayali ihracatla adı anılan Turan Çevik'e kırdırdıkları öne sürüldü. Turan Çevik'le birlikte, bir süre önce silahlı saldırıya uğrayan Gebzeli işadamı Sinan Bozkurt, Selçuk Şerifalioğlu, Fahrettin Aşık, Suat Gül, Sönmez Ocak ve Kenan Ocak’ın da arandığı belirtildi.
Sorguları tamamlanan zanlılar bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!