BİLSEM sınavı ne zaman? İşte sınav öncesi BİLSEM sorularına örnekler

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM sınavı ne zaman İşte sınav öncesi BİLSEM sorularına örnekler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 12:58

BİLSEM (İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi) sınavları için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler ve veliler, bir yandan da tarih araştırması yapıyor. BİLSEM öğrenci gözlem Formlarının doldurulması için verilen süre 29 Kasım’da sona erdi. Peki BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? Bireysel değerlendirme itirazları nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar!

Haberin Devamı

Binlerce kişinin merakla beklediği (BİLSEM) Bilim ve sanat merkezleri başvurularının tamamlanmasıyla birlikte gözler sınav tarihine çevrildi. Resim, müzik ve genel zihinsel alanda akranlarından ileri düzeyde olan birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin gireceği BİLSEM sınavı bu yıl 6 Ocak 2018 - 4 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonları 5'er oturumdan oluşan sınavlar için öğrenciler kendisine bildirilen tarihte ve oturumda sınava katılacak.

BİLSEM ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ

2018 eğitim öğretim yılında ilkokul 1, 2 ve 3. sınıfa devam edip genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci başlayacaktır.
Sınıf öğretmeni tarafından aday gösterilen öğrencinin velisi; uygulama ücreti olarak KDV dâhil 50 TL’yi (elli Türk lirası) aşağıdaki seçeneklerden birini kullanarak 13 29 Kasım 2017 tarihleri arasında yatıracaklardır. Uygulama ücreti yatırıldıktan sonra gözlem formları sınıf öğretmeni tarafından e‐okul sistemi üzerinden doldurulacaktır.

Haberin Devamı

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine kurumsal tahsilat programı aracılığıyla yatırılabilir.

Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ya da Halk Bankası ATM’lerinden, Vakıflar Bankası internet bankacılığı, Halkbank internet bankacılığı, Ziraat Bankası internet bankacılığı üzerinden yatırabilir.

Vakıflar Bankası şubeleri üzerinden yatırılabilir. Ayrıca, tüm banka kredi kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden ödeme yapılabilir. (Not: Ödeme ekranındaki yönlendirmeler dikkatlice okunarak takip edilmelidir.)

BİLSEM SINAV KILAVUZU

BİLSEM SORULARINA ÖRNEKLER

DEĞERLENDİRME İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından il milli eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.
Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili veliyi bilgilendireceklerdir.
Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınır.
Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!